kolaz
Petek
28. Julij
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

JAZZ OUD QUARTET

Lado Jakša, saksofon, klarinet, klaviature

Boris Šinigoj, oud (arabska lutnja)

Miha Šinigoj, violončelo

Tomaž Šinigoj, kontrabas

 

Vstop prost!

Dogodek organiziramo v sodelovanju s ŠKUC.

skuc-banner


Jazz Oud Quartet igrajo improvizirano avtorsko glasbo v aktualnem dialogu med evropskim jazzom in orientalskim izročilom, zlasti perzijskim in arabskim pa tudi navezujoč na indijsko rago.

Poleg priznanega jazzovskega multi-instrumentalista Lada Jakša, prvega moža in ustanovitelja legendarne jazz zasedbe Sončna pot, ki letos praznuje visok jubilej koncertnega delovanja in Borisa Šinigoja nastopata še v improvizaciji prekaljena godalca mlajše generacije, brata Tomaž Šinigoj in Miha Šinigoj, sicer uveljavljena člana ansamblov Vagantes in Nova Schola Labacensis.

Kvartet igra temperamento improvizirano avtorsko glasbo v trenutno nadvse aktualnem dialogu med evropskim jazzom in orientalskim izročilom, zlasti arabskimi muwašahat pa tudi navezujoč na iranski radif in indijsko rago.

Nazadnje smo kot JazzOud Quartet koncertirali na ljubljanski alter jazz sceni: v Hostlu Celica in v klubu Daktari. Trenutno pripravljamo koncerte v KD Krško, na Jeff v Kopru, Cafe Teatru v Piranu. JazzOud je med drugim avgusta 2016 uspešno gostoval tudi na mednarodnem festivalu slovite Biblioteke v Aleksandriji https://www.bibalex.org/en/events/eventdetails?documentid=52968&keywords=jazzoud, v duo zasedbi pa že lani v Saxpubu, ŠKUC-u, Daktariju in na Metelkovi:

https://www.youtube.com/watch?v=Rkig43p-G5A&t=346s

https://www.youtube.com/watch?v=ZnEJeHOIRds


 

 

Glavni pokrovitelji
Medijski pokrovitelji
© IMAGO SLOVENIAE 2017. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio