Ponedeljek
06. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

KONCERT NAGRAJENCEV TEMSIG: IZAK HUDNIK IN JOŠT LAMPRET

Izak Hudnik, violončelo

Jošt Lampret, kontrabas


Spored bo objavljen pozneje.


Vstop prost.


Med najuspešnejše tekmovalce letošnjega 47. državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG sta se uvrstila tudi violončelist Izak Hudnik (prejemnik zlate plakete, prve nagrade in posebnega priznanja za najboljšo izvedbo obvezne skladbe) ter kontrabasist Jošt Lampret (prejemnik zlate plakete, prve nagrade in posebnega priznanja za doseženih sto točk ter za najboljšo izvedbo obvezne skladbe), ki se predstavljata na nocojšnjem koncertu.

Izak Hudnik, študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu Miloša Mlejnika, se je začel učiti violončelo pri sedmih letih v razredu Igorja Mitroviča in pod njegovim vodstvom tudi maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Prve nagrade na državnih tekmovanjih ter na mednarodnih v Gorici, Trstu, Štanjelu in Lienzu so mu odprle pot na koncertne odre. Večkrat je nastopil v koncertnih ciklih Glasbene mladine ljubljanske, kot solist pa je že igral med drugim s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (v finalu slovenskega izbora za mladega evrovizijskega glasbenika 2014) in s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo, s katerim je izvedel Saint-Saënsov Koncert za violončelo in orkester št. 1 ‒ za interpretacijo je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Maja letos je mladi glasbenik s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedel Dvořákov Koncert za violončelo in orkester v h-molu.

Jošt Lampret, študent Akademije za glasbo v razredu Zorana Markovića, se je začel pri sedmih letih učiti violino pri Viktoriji Šušteršič Smrekar na Glasbeni šoli Grosuplje, po zaključeni nižji stopnji pa se je pod mentorstvom Jakoba Ivana seznanil s kontrabasom in se leta 2011 vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je študiral pri Blažu Zupanu in Janezu Avšiču. Že naslednje leto je kot kontrabasist posegel po najvišji nagradi na državnem tekmovanju TEMSIG. Leta 2014 se je uvrstil v finale slovenskega izbora za mladega evrovizijskega glasbenika. Doslej je sodeloval med drugim s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Mednarodnim orkestrom Ljubljana in Orkestrom Slovenske filharmonije, s katerim je junija letos izvedel Koncert za kontrabas in orkester Sergea Koussevitzkega. Jošt Lampret deluje tudi kot crossover glasbenik in se posebno rad posveča jazzu.

© IMAGO SLOVENIAE 2018. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio