kolaz
Petek
04. Avgust
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

MAX IONATA HAMMOND TRIO (Italija, Avstrija)

Max Ionatasaxophone
Luca Mannutzahammond organ
Klemens Marktl, drums

Vstop prost!


Leta 1972 rojenega Maxa Ionata smatrajo za enega pomembnejših italijanskih sodobnih saksofonistov. Kot najboljši tenorski saksofonist je leta 2012 in 2013 prejel Jazzit Award, ugledna revija “Jazz Life” (Japonska) ga je označila kot glasbenika, “ki je premaknil mejnike v jazzu”. Ionata je z italijanskimi in mednarodnimi umetniki posnel več kot 70 zgoščenk, kot vodja se je podpisal pod številne projekte, redno sodeluje z umetniki kot so Robin Eubanks, Lenny White, Billy Hart, Joe Locke, Anne Ducros, Steve Grossman, Mike Stern, Bob Mintzer, Bob Franceschini, Flavio Boltro, Fabrizio Bosso, Enrico Pierannunzi, Mario Biondi, Renzo Arbore in številni drugi.


Luca Mannutza je rojen leta 1968 v Cagliariju. S High Five Quintet je posnel je dva albuma za legendarno založbo Blue Note, sodeloval je na glavnih mednarodnih jazz festivalih kot so Umbria Jazz, Italian Jazz in New York, Parc Floral v Parizu. Leta 2002 je z Max Ionata Quartet prejel nagrado občinstva na natečaju Tramplin Jazz v Avignonu, Francija.


Klemens Marktl, rojen leta 1976, poučuje jazz tolkala na Konservatoriju v Klagenfurtu. Izobraževal se je v Amsterdamu in za tem v New Yorku, kjer se je družil z jazz glasbeniki, ki so se bliskovito povzpenjali, kot so Vincent Herring, John Swana, Waldron Riks, Mark Rapp; igral je v jam sessionu z Robertom Glasperjem, Gregom Tardyem, Wyntonom Marsalisom, Brianom Lynchem in Chrisom Potterjem. Svoj kvartet je ustanovil s Chrisom Cheekom, Aaronon Goldbergom in Mattom Penmanom. Skupaj so posneli že drugi album pri priznani založbi Fresh Sound New Talent. Na koncu leta 2004 se je odločil, da bo živel in delal na območju Dunaja.


iic-colore-lubiana_sq

Glavni pokrovitelji
Medijski pokrovitelji
© IMAGO SLOVENIAE 2017. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio