20140510-pitrosduo
Sreda
19. Julij
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

PITROS DUO – RECITAL ZA TROBENTO IN KLAVIR (Italija)

 

     Luigi Santo, trobenta

     Daniela Gentile, klavir

 

Vstop prost!


Luigi Santo je diplomiral iz trobente na Konservatoriju Cosenza z Giuseppe Zanfiniem. Študij je nadaljeval v Parizu s Pierrom Thibaudom in kasneje specializiral iz romantičnega repertoarja z ruskim maestrom Timofeijem Dokshitserjem.

Z  violončelistom David Shortom igra veliko komornih koncertov in nastopa kot solist v ZDA, Evropi in Aziji.

Nastopal je v “Ramsey Concert Hall” Atenske univerze Georgia, v “Rimskij-Korskakov Hall” v S. Peterburgu in v “Segovia Hall” v Linaresu. Nastopal je s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Fred Mills, Scott Hartman, Mark McConnell in Mike Moore.

Leta 2006 je prvič nastopal v Italiji z Dmitrij Shostakovichevim koncertom za trobento, pozavno in klavir, v znani izvedbi velikega ruskega trobentača Timofei Dokshitserja, kasneje pa so s tem koncertom nastopili tudi v ZDA in vzhodni Evropi.

Luigi Santo uči trobento na konservatoriju v Materi in nastopa s trobento znamke Stomvi.


Daniela Gentile je z odliko diplomirala pri maestru Letei Cifarelli na konservatoriju “A. Casella” v L’Aquili. Udeležila se je pedagoškega tečaja “Forme Sonate”, katerega je prirejal maestro Fausto Razzi  in seminarjev sodobne glasbe, katere je organizirala skladateljska šola istega maestra. Udeležila se je pedagoškega tečaja na šoli Julliard School v ZDA, z maestrom David Roseom in v Franciji z maestrom Bouquethom. Magistrirala je iz klavirja pri maestru Brunu Caninu in končala specializacijo z meastrom V. Voskobojnikovim. Snemala je koncerte za glavne italijanske medijske hiše RAI 1, RAI 2, RAI 3.

Nastopala je na koncertih glasbenih inštitutov in javnih centov v mnogih italijanskih mestih, kjer je izvajala skladbe velikih skladateljev: Liszta, Chopina, Beethovna in posebej Mozarta.

Nastopala je na turnejah v Rusiji, Franciji, ZDA, Grčiji in igrala v narodnem gledališču v Lagosu, Nigeriji in v Accri v Ghani, s hvalo kritikov in občinstva.

Njen repertoar zajema tako klasično kot sodobno glasbo. Klavir uči na glasbenem konservatoriju Bari v Italiji.


 

Spored:

  1. Georg Friedrich Handel (1685-1759): Larghetto
  2. Eric Ewazen (1954-): Sonata per Tromba e Pianoforte
  3. Arno Babajanian (1921-1983): Notturno
  4. Alexander Fyodorovich Goedicke (1877-1957): Konzert-Studie op.49
  5. George Gerswhin (1898-1937): Rhapsody in Blue

 Koproducent koncerta je Društvo za promocijo komorne glasbe Spectrum.

spectrum.png (2)

 

Glavni pokrovitelji
Medijski pokrovitelji
© IMAGO SLOVENIAE 2017. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio