16. 04. 2019

UVOD V BLIŽAJOČO SE KONCERTNO SEZONO

Drage ljubiteljice, cenjeni ljubitelji vrhunske kulturne ponudbe,

v Imagu Sloveniae se intenzivno pripravljamo na bližajočo se koncertno sezono 2019. Že 31. leto kot nevladna in neprofitna organizacija skrbimo za brezplačno dostopne kulturne dogodke na visoki ravni.

Seveda vas ob tej priložnosti vabimo k vpisu v našo bazo obiskovalcev, da boste o naših dogodkih obveščeni redno in pravočasno. Še vedno velja, da lahko del dohodnine namenite za podporo organizaciji naših prireditev (obrazec si naložite TUKAJ), zelo pa bomo veseli tudi vaših prostovoljnih prispevkov in donacij z direktnim nakazilom na naš račun pri NLB:

Ustanova Imago Sloveniae
Gornji trg 16
1000 Ljubljana
IBAN: SI56  0205 1025 4910 271
Namen: donacija (ali prostovoljni prispevek)
Sklic (referenca): SI00 ali SI99

Kot vedno doslej vam v naših programskih sklopih tudi letos ponujamo raznolik glasbeni izbor, od klasike in predstavitve mladih talentov do jazza in etno glasbe.

Slavnostno odprtje festivalske sezone bo 11. junija na Kongresnem trgu, kjer se bodo predstavili Simfonični orkester SNG Maribor, združeni zbori in gostujoči solisti. Koncert s panoramo odlomkov iz slovanske operne, zborovske in simfonične zakladnice pripravljamo v sodelovanju s Forumom slovanskih kultur, ki bo z dogodkom obeležil 15. obletnico delovanja. V koncertnem sporedu oziroma izvajalski zasedbi bo zastopanih vseh trinajst slovanskih držav!

Kmalu po odprtju bo na vrsti že naslednja glasbena poslastica: 17. junija prihajajo v goste Pojoči dečki augsburške katedrale. Zastopniki bogate nemške tradicije deških zborov vas bodo s sporedom renesančnih skladb gotovo navdušili.

Izmed komornih dogodkov s slovenskimi glasbeniki omenimo koncert kvartetne zasedbe z Janezom Podleskom, Tadejem Kenigom, Galom Faganelom in Miho Haasom, ki vas bodo med drugim popeljali skozi presunljivi Kvartet za konec časa Olivierja Messiaena. Izvrstni Trio Rêverie z gostoma pa se bo poklonil spominu legendarnih Primoža in Tomaža Lorenza.

Med gosti druge polovice festivalskega poletja velja izpostaviti Wiener Kammersymphonie, ki v zasedbi godalnega kvinteta mojstrsko obvladuje velike simfonične partiture. Briljantni italijanski ansambel Armoniosa nas bo očaral z Vivaldijevimi koncerti, avstrijski trio vokalistk in solistk na kljunasti flavti VIVID Consort pa s programom renesančnih pesmi o ljubezni. Prav tako ne gre prezreti mladih, a že svetovno uveljavljenih duov, Dua del Gesù in Cracow Dua, ter gostovanj kar dveh nizozemskih mladinskih oziroma študentskih orkestrov (Orkester CREA, Orkester VU).

Poletne večere v zgodovinskem osrčju Ljubljane bodo tudi letos obarvali jazzovski koncerti v sklopu našega cikla Jazz oder. Tako vas bodo na Starem trgu razvajali med drugim saksofonist Boštjan Simon s kvintetom in s svojimi lastnimi kompozicijami, pa zasedba Hammond Xperienz z eno najboljših jazzovskih vokalistk na svetu Denise Jannah, in naš vsestranski velemojster kitare Mak Grgić, ki bo skupaj z zasedbo priznanih hrvaških jazzistov baClave predstavil skladbe s svojega albuma Balkanizmi.

Poletna sezona Imago Sloveniae se bo kot vsako leto zaključila s Festivalom Noči v stari Ljubljani – tridnevnim izobiljem koncertov izbranih najboljših etno in jazz zasedb z vsega sveta.

Prijazno vabljeni k obisku naših kulturnih prireditev!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio