19. 08. 2013

25. NOČI V STARI LJUBLJANI

Jubilejni 25. Mednarodni glasbeni festival NOČI V STARI LJUBLJANI
 22.-24.avgust 2013

Tradicionalni mednarodni glasbeni festival Noči v Stari Ljubljani, ki ga organizira Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, letos praznuje že 25. let. Na široko zasnovanem pouličnem festivalu bodo lahko na različnih lokacijah stare Ljubljane obiskovalci tudi letos prisluhnili vrhunskim zasedbam, ki izvajajo predvsem etno in jazz glasbo.

Mednarodno sodelovanje in medkulturni dialog sta sicer eni od stalnih usmeritev festivala, rdeča nit letošnjih jubilejnih Noči pa bo tudi protestna glasba. Na to temo bo potekal mednarodni simpozij Glasba in protest v različnih delih sveta ter koncerti protestnih pesmi vidnejših domačih in tujih izvajalcev iz osmih držav. V okviru letošnjega festivala bo z vrsto koncertov in drugih kulturnih dogodkov 50-letnico delovanja proslavili program ARS Radia Slovenija, ki bo v četrtek zvečer in petek cel dan potekal v živo iz stare Ljubljane.

Slavnostna otvoritev Noči bo v četrtek, 22. avgusta, ob 20. uri, ko bo pred Magistratom nastopila zasedba vrhunskih glasbenikov BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA. Na odru se jim bo za to priložnost pridružil tudi legenda slovenske glasbene scene VLADO KRESLIN.

Izpostavljamo samo nekaj koncertov, ki se bodo zvrstili med 22. in 24. avgustom na različnih lokacijah starega mestnega jedra:

  • mednarodna jazzovska zasedba ZZ QUARTET z vrhunskim ameriškim bobnarjem Adamom Nussbaumom (Stari trg – Jazz oder, 22. avgust, ob 20. uri)
  • vokalna zasedba, ki praznuje 25-letnico delovanja, KATRINASin BIG BAND VOX (Mestni trg, 23. avgust, ob 20. uri)
  • legenda kantavtorske scene JANI KOVAČIČ in KAR ČEŠ BRASS BAND (Dvorni trg, 22. avgust, ob 20.30)
  • protestne pesmi glasbenikov iz Slovenije, Kube, Jordanije, Turčije, Japonske, Čila, Peruja in Šrilanke (Breg – Novi trg, 22. avgust, ob 20.30)
  • domači kantavtorji s protestnimi pesmimi: Ksenija Jus in PopOvni, Matej Krajnc, Tadej Vesenjak, Peter Andrej, Marko Grobler, Martin Ramoveš Band (Breg – Novi trg, 23. in 24. avgust, ob 20.uri)
  • šrilanška pevka LASANTHI (Mestni muzej, 24. avgust, ob 20. uri)
  • knap’n’roll bend v unplugged izvedbi ORLEK (Dvorni trg, 24. avgust, ob 20.30)VSI DOGODKI SO BREZPLAČNI!
© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio