17. 04. 2019

OTVORITEV 31. MEDNARODNEGA FESTIVALA IMAGO SLOVENIAE IN POLETJA V STARI LJUBLJANI

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji vrhunske glasbene umetnosti,

vabimo vas na otvoritveni koncert 31. mednarodnega Festivala Imago Sloveniae in cikla Poletje v stari Ljubljani, ki bo v torek, 11. junija 2019 ob 21. urni na Kongresnem trgu v Ljubljani.

S tokratnim otvoritvenim koncertom obeležujemo tudi 15-letnico Foruma slovanskih kultur, neprofitne ustanove, ki je postala pomembna platforma medkulturnega dialoga in povezovalno žarišče slovanskih držav na področju umetnosti, kulture, izobraževanja, znanosti in kulturnega turizma. Koncertni spored, sestavljen za to priložnost, je zvočna panorama slovanskih tradicij in njihovega prehajanja v govorico umetne glasbe. Nastopili bodo Simfonični orkester SNG Maribor, Zbor Radiotelevizije Srbije, Zbor Hrvaške radiotelevizije ter solisti Alina Jarovaja, Aljaž Farasin in Nikola Pajanović.

Tudi letos so v sklopu Festivala vsi koncerti za obiskovalce brezplačni, saj želimo kakovostne glasbene vsebine približati čim širšemu krogu poslušalcev. Za to gre zahvala številnim pokroviteljem, med katerimi je potrebno posebej izpostaviti Mestno občino Ljubljana, ter velikemu entuziazmu vseh sodelavcev Imaga Sloveniae.

Želim vam prijetno kulturno potepanje!

 

Janoš Kern
direktor
Imago Sloveniae

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio