Sreda
30. November
ob 19.30
BEETHOVNOVA HIŠA - BONN

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Koncert je nagrada absolutnim zmagovalkam tekmovanja Grand Prize Virtuoso.


Klavirski trio Rêverie

Tanja Činč, klavir
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo


O IZVAJALKAH:

Klavirski trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Skupaj delujejo od jeseni 2012. Vsa  leta je bil njihov profesor Tomaž Lorenz.

Članice tria so v treh letih izvedle številne koncerte doma in v tujini. V Sloveniji so se predstavile na koncertu v okviru cikla “Mladi talenti (Dobrna), v okviru koncertov Glasbene mladine ljubljanske (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije), na več koncertih Imaga Sloveniae (med ostalim tudi dvakrat na Mednarodnem poletnem festivalu Imaga Sloveniae v Ljubljani) ter v okviru cikla GM Oder s tremi koncerti po Sloveniji (Slovenska Bistrica, Kranj, Ljubljana v Slovenski filharmoniji). Poleg tega so imele koncert v Idriji ter v okviru festivala Tartini v Kopru.

Izven Slovenije so koncertirale v Italiji (Konservatorij za glasbo v Trstu, Devin), na Madžarskem (Budimpešta, Monošter), v Švici (v okviru mojstrskega tečaja v Schaffhausenu) ter na Hrvaškem (Zagreb, dvorana Vatroslav Lisinski)

Članice tria so se udeležile tudi nekaj mednarodnih tekmovanj. Na mednarodnem tekmovanju  Tartini v Piranu so dobile 1. nagrado in bile absolutne zmagovalke med komornimi zasedbami. Leto prej, v letu 2013, so se udeležile tudi mednarodnega tekmovanja komornih skupin v okviru Festivala Bled, kjer so osvojile 2. mesto in 3. nagrado kot edina nagrajena slovenska komorna skupina. V decembru 2015 so na tekmovanju za komorne skupine Primož Ramovš dobile 1. nagrado. Istega meseca so na mednarodnem tekmovanju Grand Prize Virtuoso osvojile 1. nagrado in bile povabljene na zaključni koncert v Pariz, kjer so bile izbrane za absolutne zmagovalke in prejele promocijsko nagrado, ki vsebuje tri solistične koncerte v Londonu, Bonnu in Parizu v jeseni 2016.

Izpopolnjevale so se na številnih mojstrskih tečajih priznanih profesorjev, kot so Trio di Parma, Chia Chou, Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland in Julian Arp.

V juliju 2015 so članice tria v studiu Činč posnele promocijski CD, v septembru 2015 pa so se odpravile na koncertno turnejo v Argentini, kjer so izvedle šest koncertov (štiri koncerte v Buenos Airesu in dva na jugu Argentine v Villli la Angosturi in Barilochah).

Ponedeljek
24. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo
Tanja Činč, klavir

Trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Skupaj delujejo od jeseni 2012 v komornem razredu prof. Tomaža Lorenza. Izpopolnjevale so se na številnih mojstrskih tečajih priznanih profesorjev: Trio di Parma, Chia Chou, Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland in Julian Arp.
V treh letih so izvedle številne koncerte doma in v tujini. Med drugim so se predstavile na koncertu v okviru mednarodnega cikla “Mladi talenti” v Dobrni, na dveh koncertih v Rdeči dvorani ljubljanskega Magistrata v okviru Imaga Sloveniae, ki sta bila posvečena Primožu Lorenzu, v okviru Glasbene mladine ljubljanske (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije), na Mednarodnem poletnem festivalu Imaga Sloveniae v Ljubljani, na Konservatoriju za glasbo v Trstu, v Budimpešti, Monoštru ter v okviru mojstrskega tečaja Schaffhausen v Kilchbergu v švici. V okviru cikla GM Oder so v letu 2014 imele koncerte v Slovenski Bistrici, Kranju, Ljubljani (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije) ter v Zagrebu v dvorani Vatroslav Lisinski.

Julija 2013 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja za komorne skupine na Bledu in osvojil 2. mesto in 3. nagrado (ki jo je trio prejel kot edini slovenski ansambel). Decembra 2013 so se članice tria udeležile mednarodnega tekmovanja Tartini, ki je potekalo v Piranu in osvojile 1. mesto, 1. nagrado ter absolutno zmago med komornimi zasedbami.

 

Sreda
27. Avgust
ob 20.00
Atrij Mestnega muzeja
Ljubljana

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo
Tanja Činč, klavir

TRIO Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki 3. letnika ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka 2. letnika Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Trio deluje od jeseni 2012 v komornem razredu prof. Tomaža Lorenza. Z zagnanim in predanim delom mu je v tem času uspelo naštudirati vrsto pomembnih del L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Mendelssohna, A. Arenskega, S. Rahmaninova in D. Šostakoviča. Trio se je aprila 2013 in 2014 predstavil na samostojnih celovečernih koncertih v Rdeči dvorani ljubljanskega Magistrata v okviru Imaga Sloveniae, ki sta bila posvečena Primožu Lorenzu in avgusta 2013 na samostojnem celovečernem koncertu v okviru mednarodnega cikla Mladi talenti v Zdravilišču Dobrna.
Julija 2013 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja za komorne skupine na Bledu in osvojil 2. mesto in 3. nagrado (ki jo je trio prejel kot edini slovenski ansambel).

Decembra 2013 so se članice tria udeležile mednarodnega tekmovanja Tartini, ki je potekalo v Piranu in osvojile 1. mesto, 1. nagrado ter absolutno zmago med komornimi zasedbami.

Februarja 2014 se je trio predstavil na recitalu v okviru Glasbene mladine ljubljanske v Osterčevi dvorani Slovenske filharmonije in v istem mesecu v okviru izmenjave Tržaškega konservatorija za glasbo in ljubljanske Akademije za glasbo na koncertu v Trstu.

V aprilu 2014 je nastopil na dveh koncertih na Madžarskem (v Budimpešti in Monoštru).
Članice tria so se udeležile tudi mojstrskega tečaja priznanega Tria di Parma.

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2019. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio