PIANO HANDS
Nedelja
16. Julij
ob 14.00
Trgovski dom, Gorica (IT)

MOJSTRSKI TEČAJ KLAVIRJA S SIAVUSHEM GADJIEVIM (14.00 – 18.00)

Mednarodno priznani pedagog in izvrstni koncertni pianist Siavush Gadjiev je svojo pedagoško pedagoško kariero začel na prestižni Centralni posebni glasbeni šoli Moskovskega konservatorija, namenjeni izobraževanju najbolj nadarjenih glasbenikov nekdanje Sovjetske zveze ter Japonske, Madžarske, Jugoslavije, Romunije, Koreje in celo ZDA. Za seboj ima mnogo mednarodnih mojstrskih tečajev in tematskih predavanj s koncerti po vsem svetu. Živi v Italiji in poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter v zasebni šoli za mlade talente v Gorici. Učil je mnoge zmagovalce mednarodnih tekmovanj, med njimi tudi Giuseppa Guarrera, 2. nagrajenca mednarodnega klavirskega tekmovanja Mottram Manchester in seveda sina, Alexandra Gadjieva.

Zarade izredno visoke kvalitete prijav, je bilo namesto prvotno namenjenih desetih izbranih kar dvanajst pianistov iz različnih držav (Avstralija, Iran, Italija, Izrael, Japonska, Nemčija, Slovenija). 16. julija bodo s Siavushem delali Mattia Fusi, Daisuke Yagi, Oscar Wong in Sergio Scibilia.


Mojstrski tečaj je odprt za javnost in za slušatelje brezplačen.


Mojstrski tečaj poteka pod pokroviteljstvom Občine Gorica, Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije v sodelovanju z vinskim posestvom ZorzettigPecar pianofortisalonom klavirjev SiličKulturnim domom Gorica, Slovensko filharmonijo ter z medijskimi partnerji Il giornale della musica in Radio Città Aperta.


Projektni partnerji:

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio