Sreda
28. September
ob 19.00
Mestni muzej - Ljubljana

MUCHA KVARTET (Slovaška)

Juraj Tomka, prva violina
Andrej Baran, druga violina
Veronika Prokešová, viola
Pavol Mucha, violončelo


Mucha kvartet spada med najbolj obetavne mlade komorne zasedbe na Slovaškem. Prejel je že mnogo nagrad, med njimi drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Bohuslav Martinů v Pragi (2010), tretjo nagrado na tekmovanju Gianni Bergamo Classic Music Award 2012 v Luganu ter prvo nagrado na tekmovanju Josef Windisch 2013 (Dunaj). So zmagovalci mednarodnega tekmovanja komorne glasbe Antonín Dvořák 2014 (Praga), istega leta sta jim bili podeljeni tudi druga nagrada ter nagrada publike na mednarodnem tekmovanju Premio Paolo Borciani.

Veliko umetniške spodbude je kvartet prejel na Mednarodni poletni akademiji 2012 in 2013 v Reichenauu pod umetniškim vodstvom Petra Schuhmayerja, Johannesa Meissla, Othmarja Müllerja, Hatta Beyerla, Miguela da Silve, Evgenie Epshtein in drugih. Udeležili so se tudi vrste prestižnih mojstrskih predavanj na Académie musicale de Villecroze (Francija), v Schwarzenbergu (Avstrija) ter na McGill Intertnational String Quartet Academy Montreal (Kanada).

Mucha kvartet redno nastopa na različnih festivalih in kulturnih dogodkih na Slovaškem ter v tujini, nastopili so že na Bordeaux String Quartet festivalu, festivalu Praška pomlad, Dnevih komorne glasbe J. N. Hummel, Glasbenem poletju Reichenau, festivalu Schubertiade Schwarzenberg, izvedli so recital v znameniti dunajski dvorani Musikverein ter igrali na slovesnosti ob uradnem obisku kraljice Elisabethe II. na Slovaškem leta 2008.


PROGRAM:

Wolfgang A. Mozart (1756–1791)        Godalni kvartet št. 17 v B-duru, K. 458, »Lovski«

Ilja Zeljenka (1932–2007)                    Godalni kvartet št. 7, »Hommage a Beethoven«

Ján L. Bella (1843–1936)                      Godalni kvartet št. 2 v e-molu, »V madžarskem slogu«


mucha kvartet logotipi sivi

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio