Petek
02. Avgust
ob 20.30
Vila Vipolže, Vipolže

DANIEL CIOBANU (Romunija)

Koncert festivala Prečkanja – Sconfinamenti


Daneiel Ciobanu, klavir


… sinkopirani dialog z orkestrom postane intenzivna slušna izkušnja … Ciobanu nas pritegne z dolgimi, finimi, sanjskimi trilli, podprtimi z lepo podaljšanimi strunskimi kantilenami.
Kaspar Sannemann na Oper-aktuell.info o koncertu z Züriškim Tonhalle Orkestrom

… nihče ni pričakoval, da bo pianist Daniel Ciobanu prekinil scenarij s svojo radikalno vizijo Prokofijevega Klavirskega koncerta št. 3, in da bo občinstvo po koncu prvega dela doživelo kolaps, kar je izjemno redko.
 Samuel González Casado – Debut z OSCYL z Vasilijem Petrenkom 15.2.2022

Glasbo ima v genih, in poleg tehnike, sloga in interpretacije tu govorimo predvsem o najpomembnejših aspektih, ki odražajo vse, kar se lahko zgodi v človeškem umu. … bravura, ekstaza, jeza, obup, igrivost, nežnost in zapuščena osamljenost.
Debut v Amsterdamski dvorani Concertgebouw, Wenneke Savenije 27.11.2021

Daniel Ciobanu se je prvič pojavil na mednarodnem prizorišču, ko je, eno za drugo, osvojil vse zlate medalje na 19. priznanem Klavirskem tekmovanju Unisa International v Južni Afriki in Mednarodnem klavirskem tekmovanju BNDES International v Riu de Janeiru. Njegov mednarodni zmagovalni niz se je nato nadaljeval, vključno s tem, da je postal prvi pianist v zgodovini Mednarodnega klavirskega tekmovanja Filharmonije Maroko, ki je osvojil vse posebne nagrade in bil soglasno imenovan za zmagovalca tekmovanja. Nadaljeval je z nastopi na najprestižnejših prizoriščih sveta in uspešnimi turnejami po Japonski, Kitajski, Tajvanu, Južni Afriki in Braziliji. Nastopil je z vrsto najbolj priznanih svetovnih orkestrov, od Kraljevega filharmoničnega orkestra do Konzerthausorchestra, in si delil oder s priznanimi virtuozi (Isabel Karajan, violinist Julian Rachlin, dirigent Cristian Macelaru in Gabriel Bebeselea) ter si naglo pridobil sloves enega vodilnih svetovnih solističnih pianistov, ki ga pozdravljajo občinstva prizorišč, kot so Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin, Munich Gasteig, Salzburg Mozarteum, De Bijloke v Gentu, Auditorium de Radio France, Taipei National Concert Hall in nešteta druga. Bil je prvi umetnik v rezidenci pri Filharmoniji George Enescu v Bukarešti. Trenutno je umetnik v rezidenci pri Filharmoniji Banatul v Timișoari.


Vstop prost.


Donator:

 

V sodelovanju z:

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio