Sobota
21. September
ob 19.00
Metliški grad (Metlika Castle) - Metlika

DRUMMING CELLIST & SINGING DANCER (Slovenija)

Žigan Krajnčan, glas, ples
Kristijan Krajnčan, violončelo, bobni


Izjemna, vsestranska, večkrat nagrajena ustvarjalca, neustavljiva brata Krajnčan – Kristijan in Žigan, DrummingCellist & SingingDancer, z vokalom, violončelom, tolkali in plesom širita, na novo rišeta ali celo podirata običajne meje glasbenih stilov in ustvarjalnih izrazov. V duhu odprtosti potujeta po svetu, kjer črpata nove navdihe tako za samostojne kot za skupne projekte.

Žigan Krajnčan je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser in performer, je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Širši publiki se je leta 2021 predstavil v šovu »Slovenija ima talent« in si prislužil zlati gumb žirije. Ustvarjalna pot ga je v uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte. V letu 2023 je izdal svoj prvi glasbeni album Fusion Reactor. Inovativno je razvil tudi solo nastop, v katerem sočasno poje, beatboxa in pleše, kar je posebnost celo v svetovnem merilu.

Kristijan Krajnčan se uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih glasbenikov svoje generacije. Virtuoz tako na violončelu kot na bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec je prejemnik številnih nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja. Izdal je štiri albume s solo projektom DrummingCellist, sodeloval pri 52 albumih, koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, Ameriki, Aziji in Afriki, ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih ter plesnih projektov.

Dogodek bo spremljala posebna pogostitev.


Vstopnina: 10 €


 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio