Petek
26. Julij
ob 20.30
Kulturni dom (Cultural Centre) - Nova Gorica

NOAM SIVAN: IMPROVIZIRANJE PRIHODNOSTI (IZRAEL/NEMČIJA)

Noam Sivan, klavir

Pianist Noam Sivan je vodilni pionir klasične improvizacije v svetovnem merilu in vrhunski skladatelj. Improvizira celotne celovečerne sporede raznolikih glasbenih oblik od fug do štiristavčnih sonat in sodobnih oblik. Njegov solo album »Ambiro’s Journey« (»Ambirovo popotovanje«), prvi klasični klavirski improvizacijski album na svetu, so kritiki opisali kot »nov mejnik v razvoju improvizacije«, več kot sedemdesetih minut neprekinjene improvizacije, ki jo je odigral v enem samem neprekinjenem posnetku.
Noam je bil direktor improvizacije na Curtis Institute of Music in član fakultete na Juilliard School. Kot profesor klavirske improvizacije na Državni univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Stuttgartu (HMDK Stuttgart) je lansiral enega prvih magistrskih programov klasične klavirske improvizacije na svetu. Trenutno je skladatelj v rezidenci, pianist in mentor za improvizacijo pri Stegreif Orchestru v Berlinu, s katerim razvija nove načine orkestrske improvizacije.

Vsak od Noamovih solističnih improvizacijskih recitalov je svojstven neponovljiv dogodek. Glasba lahko sledi pripovedni zgodbi, zajema širok obseg glasbenih slogov in izrazov, izhaja iz vizualne umetnosti ali podob narave, se odziva na znane melodije ali skladbe, se sporazumeva z občinstvom, ali pa je popolnoma svobodna in spontana. V vseh svojih oblikah pa gre za izkušnjo stvarjenja in podajanja glasbe v trenutku, resnično izvedbo v živo.


Vstop prost.


Mojstrski tečaj poteka pod pokroviteljstvom Občine Gorica, Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije v sodelovanju s salonom klavirjev SiličKulturnim domom Gorica in Slovensko filharmonijo.


Donator:

 

V sodelovanju z:

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio