Sobota
27. Julij
ob 20.30
Frančiškanski samostan Kostanjevica, Nova Gorica

KETEVAN CHUNTISHVILI & MASSIMILIANO IEZZI (Gruzija, Italija)

Festival Prečkanja – Sconfinamenti


Ketevan Chuntishvili, sopran
Massimiliano Iezzi, klavir


… živahna in neposredna, z gibkim, lahkotnim glasom. Njena izvedba “Deh vieni” je bila eden izmed vrhuncev večera, saj je odražala globoko, pristno ljubezen do Figara … www.seenandheard.com, 23. maj 2024

Skoraj neposredno po opernem debiju v Stadttheater Klagenfurt so gruzijsko sopranistko Ketevan Chuntishvili zaposlili v Deželnem gledališču Cottbus. Kmalu so jo odkrili tudi v Deželni operi Hannover, jo najprej povabili k sodelovanju zatem pa redno zaposlili. Poleg širokega spektra opernih vlog, ki jih je odigrala doslej, je Ketevan zelo uspešna tudi kot koncertna pevka. Tako se je proslavila z Bachovo Mašo v h-molu, Buxtehudejevo Das jüngste Gericht, Dvořákovo Stabat Mater, Handelovim Izraelom v Egiptu HWV 54, Haydnovimi Letnimi časi in Stabat Mater, Mahlerjevo Simfonijo št. 2, Mendelssohnovim Pauluso, Mozartovim Requiemom in drugimi skladbami.

Južnoitalijanski pianist in dirigent Massimiliano Iezzi je v glasbeni srenji znan predvsem po strastnih interpretacijah, vsestranskih talentih in sposobnostih ter sodelovanju z najboljšimi glasbeniki. Kot uveljavljen solist, dirigent in komorni glasbenik nastopa v najbolj proslavljenih koncertnih dvoranah Evrope in Rusije (Teatro la Fenice Benetke, Konzerthaus Berlin, Staatsoper Berlin, Tonhalle Zürich, Filharmonija Berlin, Deutsche Oper Berlin, Filharmonija Luxembourg, Teatro dei Rinnovati Siena, BBC Radio London, če jih naštejemo le nekaj). Znan je tudi kot spremljevalec vrhunskih pevcev, bodisi že svetovno znanih ali tistih, ki to šele postajajo. V tej vlogi je leta 2021 s tenoristom Lawrenceom Halksworthom zmagal na Mednarodnem tekmovanju Respighi. Je tudi uradni spremljajoči pianist na mednarodnih tekmovanjih (npr. XVI. mednarodno tekmovanje Čajkovski), gostujoči korepetitor za ugledne operne hiše. V Hamburgu trenutno asistira dirigentu Kentu Nagani.


Vstop prost.


Donator:

 

V sodelovanju z:

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio