Sreda
07. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

KONCERT IZBRANIH NAGRAJENCEV TEMSIG: RISUS MUSICORUM in DUO FLAUCCORD

Slišali boste lahko perspektivni mladi zasedbi dveh različnih generacij, ki sta na letošnjem državnem tekmovanju TEMSIG prejeli zlato. Prvo polovico večera boste preživeli v družbi izvrstnega Tria Risus Musicorum, drugo polovico pa bo kronal koncert Dua Flauccord.


– 1. polovica –

RISUS MUSICORUM
Klara Kobolt, flavta
Tinkara Andrejc, violina
Špela Naglič, harmonika

Spored:

Johann Sebastian Bach (1685–1750), Nun komm’ der Heiden Heiland
Dmitrij Šostakovič (1906–1975), Galop
Deny Vogrin (2004), Sence iz teme
Steve Locks (1964), Comic Bagatelles
Anatolij Bilošicki (1950-1994), Suita št. 3

Risus Musicorum (smeh glasbenikov), trio dijakinj tretjega letnika na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, je pod mentorstvom prof. Slavka Magdića na letošnjem 53. Tekmovanju TEMSIG, v svoji starostni skupini kategorije ‘komorne skupine s harmoniko’, osvojila zlato in prvo nagrado.

Flavtistka Klara Kobolt je na TEMSIGu kar dvakrat osvojila 1. mesto in zlato plaketo, med številne uspehe pa šteje tudi visoke umestitve na 14. mednarodnem tekmovanju Ars Nova Trieste, mednarodnem tekmovanju Davorin jenko 2019, kjer je poleg prvega mesta osvojila tudi posebno nagrado laureate. na “Noči Slovenskih skladateljev 2020” je krstno izvedla skladbi »Magic Wand« in »Mystical bond with a pound« priznanega slovenskega skladatelja Roka Goloba. Tudi violinistka Tinkara Andrejc ima za seboj številne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kakor tudi harmonikarka Špela Naglič, ki je prejela 1. nagrado in 1. mesto TEMSIG 2023, 1. nagrado in 1. mesto na mednarodnem tekmovanju Zvezdane staze, Kragujevac ter 1. nagrado in 2. mesto na tekmovanju harmonikarjev v Pulju. Jeseni leta 2023, je sodelovala na turneji s skupino Laibach pri izvedbi Alamuta (v Ljubljani, Zagrebu, Trstu, Frankfurtu). Letos pa je nastopila tudi kot solistka s simfoničnim orkestrom Konservatorija Maribor.


– 2. polovica –

DUO FLAUCCORD (Hrvaška, Srbija)
Sofija Mihailović, flavta
Kiara Janko, harmonika


Martin Lohse (1971), Koncert za flavto in harmoniko
I Allegro
II Largo
III Allegro
Georg Friedrich Händel (1685–1759), Sonata v g-molu, HWV 360
I Larghetto
II Andante
III Adagio
IV Presto
Wolfgang Jacobi (1894–1972), Fantazija za flavto in harmoniko
Ivano Battiston (1960) Tsunamis
Frederic Unterfinger (1968), Vitae Coloris
III Phoenix
I Cristal 

Duo Flauccord, ki ga sestavljata študentki Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, je na letošnjem 53. državnem tekmovanju TEMSIG prejel zlato plaketo in prvo nagrado ter 100 točk.

Flavtistka Sofija Mihailović je s svojim izrednim glasbenim izrazom je tako kot solistka kakor tudi v orkestrih in ansamblih osvojila srca številnih občinstev. Bila je tudi absolutna zmagovalka na mednarodnem tekmovanju “Tahir Kulenović”, prejela zlato plaketo na tekmovanju “Emona” in tretjo nagrado na tekmovanju “Anton Eberst” v Novem Sadu. Septembra 2023 je osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju flavtistov v Bratislavi v kategoriji do 21 let. Novembra 2023 pa je kljub mladosti osvojila tretjo nagrado + v kategoriji do 30 let tekmovanja Flauta Aurea na Hrvaškem in prejela tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe C. P. E. Bach – Sonata v a-molu za solo flavto.
Kiara Janko, je osvojila že več kot 30 prvih nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Na 52. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije je osvojila 1. nagrado, zlato plaketo in dve posebni nagradi, 1. nagrado, 1. mesto in koncert v Colloredu di Monte Albano na mednarodnem tekmovanju Convocazioni e Punteggio Concorso Talento Contemporaneo ter 1. nagrado na “Mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar” v Malborghettu. Igrala je na Pro et Contra v organizaciji Glasbene akademije v Puli ter se predstavila na festivalu Solo e da camera. Kot finalistka tekmovanja Virtuosi V4+ 2022 je nastopila na »Franz Liszt Academy of Music« v Budimpešti ob spremljavi Madžarskega radijskega simfoničnega orkestra. Kot solistka je v spremljavi Zagrebškega komornega orkestra nastopila na v Poreču in Rovinju. Letos pa se je kot solistka predstavila tudi v ciklih Festivala Ljubljana in Glasbene mladine ljubljanske.


Vstop prost.


V sodelovanju s:

 

KD LUMEN

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio