Ponedeljek
19. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej (City Museum) - Ljubljana

TRIO MORGOULETS MIKOLIČ PFLEGERL (Avstrija, Slovenija)

Anna Morgoulets, violina
Nejc Mikolič
, viola
Wilhelm E. Pflegerl
, violončelo

Spored:
Franz Schubert (1797-1828), Godalni trio D 471
Ernö Dohnanyi (1877-1960), Serenada za godalni trio op. 10
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Godalni trio op. 9, št. 3 v c-molu


Anna Morgoulets je že pri rosnih petnajstih letih kot violinistka solistka debitirala s Simfoničnim orkestrom RTV Jeruzalem in z orkestrom Izraelske filharmonije skupaj z Julianom Rachlinom, pod taktirko Zubina Mehte. V času študija na Dunaju je redno igrala v orkestru Dunajskih simfonikov in v orkestru Dunajske državne opere. Kmalu je postala koncertna mojstrica orkestra Celovške opere, nato pa stalna gostujoča koncertna mojstrica v orkestrih: RSO Dunaj, Camerata Salzburg, Brucknerjev orkester v Linzu in Dunajski komorni orkester. Danes je profesorica violine na Univerzi za glasbo Gustava Mahlerja v Celovcu. Kot solistka redno nastopa z vodilnimi evropskimi ansambli, kot uveljavljena izvajalka baročne glasbe pa v ansamblih Bach Consort Vienna, Ensemble Matheus in Les Musiciens du Louvre Grenoble. Med njene vidnejše partnerje komornega muziciranja sodita svetovno priznana violinista Rainer Küchl in Emmanuel Tjeknavorian.

Violist Nejc Mikolič je za solistične in komorne dosežke prejel dve Prešernovi nagradi. Bil je član Mladinskega orkestra Gustav Mahler ter solo violist v Orchestre Akademie Ossiach in v orkestru Pur-Pur. Kot solist je nastopal z Orkestrom slovenske filharmonije, orkestrom Amaedo, Obalnim komornim orkestrom, orkestrom Arseia in drugimi. Nastopil je tudi v znamenitem Musikvereinu na Dunaju, in sicer v okviru zaključnega koncerta mojstrskega tečaja pri dunajskih filharmonikih. Zaposlen je bil v orkestru Slovenske filharmonije in zraven kot solo violist redno sodeloval z orkestrom ljubljanske opere. Nato je nekaj časa delal kot solo violist v Orkestru celovške opere, danes pa redno gostuje z različnimi komornimi zasedbah. Je stalni član Slovenskega godalnega seksteta in mednarodne komorne zasedbe Ensemble Minui. Od leta 2021 kot docent poučuje komorno glasbo na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Wilhelm E. Pflegerl se je po zaključku študija v Salzburgu in na Dunaju sprva zaposlil v Simfoničnem orkestru Irske filharmonije kasneje pa v Orkestru graške opere. Danes je znan predvsem kot izjemen solist, ki redno igra z znanimi evropskimi orkestri, kot so Pro Musica Salzburg, Camerata Carinthia, Wiener Orchester Verein, Simfonični orkester iz Sappora, Koroški simfonični orkester. Kot spoštovanega violončelista ga redno vabijo v žirije mednarodnih tekmovanj. Je solo-čelist Orkestra celovške opere in stalni član komorne zasedbe Ensemble Minui, saj se poglobljeno posveča tudi komorni igri.


Vstop prost.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio