06. 10. 2015

Koncert BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA z gostoma VLADOM KRESLINOM in FERUSOM MUSTAFOVIM

V okviru mednarodne turneje prihaja 18. oktobra v Slovenijo eden najbolj popularnih in priznanih evropskih etno bandov, Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. Na odru Kina Šiška se jim bosta pridružila svetovno znani saksofonist, kralj makedonskega romskega saksofona Ferus Mustafov, ter vsestranski slovenski glasbenik in avtor Vlado Kreslin.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO) navdušuje občinstvo po vsej Evropi s svojimi temperamentnimi koncerti tradicionalne in popularne ciganske ter judovske glasbe.
Mednarodni sekstet s sedežem v Barceloni je poznan po svojem raziskovanju glasbenih korenin, pozabljenih stilov in energičnem nastopu. Značilni stil BKGO na eni strani izvira iz klezmer glasbe, gipsy jazza in romske glasbe ter iz raziskovanja pozabljenih glasbenih žanrov, kot tudi  iz živahne barcelonske glasbene scene, ki črpa iz melodij latinske Amerike, tradicionalne katalonske glasbe, zvokov bližnjega vzhoda in jazza.

Cena vstopnic – sedišča: v predprodaji 13 €, na dan koncerta 15 €. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima (www.eventim.si)  in na blagajni Kina Šiška.

Več o koncertu >>

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio