29. 04. 2020

KONCERTI OB MEDNARODNEM DNEVU JAZZA PRESTAVLJENI

Imago Sloveniae se že četrto leto zapored pridružuje obeleževanju mednarodnega dneva jazza v Sloveniji. Pester koncertni program, pripravljen za to priložnost, pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, pa smo letos zaradi ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa žal primorani prestaviti na obdobje po prenehanju razglašenih izrednih razmer, saj nam je zdravje obiskovalcev najpomembnejše.

Mi se že veselimo ponovnega druženja ob dobri glasbi, da pa bo čas do takrat hitreje minil, lahko prisluhnete ritmom izpod prstov pobudnika jazzovskega praznika, Herbieja Hancocka.
30. april je bil na generalni skupščini UNESCA leta 2011 na pobudo legendarnega jazzovskega skladatelja Herbieja Hancocka priznan kot mednarodni dan jazza, leta 2012 pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov. Danes ga obeležujejo v več kot 190 državah.

UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

Več o mednarodnem dnevu jazza si lahko preberete tukaj.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio