07. 07. 2022

KONCERTI MLADINSKIH ZASEDB IZ SARATOGE

Iz sončne Kalifornije prvič k nam v Slovenijo prihaja skoraj 400 mladih glasbenikov in glasbenic iz treh zasedb Srednje šole Saratoga: pevskega zbora pod taktirko Beth Nitzan in Crystal Isola ter simfoničnega in pihalnega orkestra pod vodstvom Jasona Shiuana in Michaela Boitza.

Srednja šola Saratoga goji bogato glasbeno tradicijo in se tako na lokalni kot državni ravni odlikuje po svojem glasbenem oddelku, v katerega je vključeno kar štirideset odstotkov dijaškega telesa. Vsaki dve leti organizirajo mednarodno gostovanje in tokrat jih bo pot zanesla tudi v Ljubljano.

V ponedeljek, 11. julija, se bo v Ljubljanski stolnici pevskemu zboru Saratoga-Lynbrook na koncertu sakralnih in tradicionalnih ameriških pesmi v duhu medkulturnega povezovanja pridružil Mladinski zbor Marijinega oznanjenja s slovenskim programom. Simfonični in pihalni orkester pa bosta v torek, 12. julija, s pestrim in z ameriško klasično glasbo podčrtanim repertoarjem nastopila na Ljubljanskem gradu. Obetata se nam prijetna glasbena večera – toplo vabljeni!

Več o dogodkih najdete na tej povezavi (zborovski koncert) in tej povezavi (nastop orkestrov).

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio