Sobota
10. Junij
CERKEV SV. JAKOBA - LJUBLJANA

MLADINSKI KOMORNI GODALNI ORKESTER PJKO (Nemčija)

Sobota, 10. 06. 2017 ob 20.30, cerkev sv. Jakoba – Ljubljana

Mladinski komorni godalni orkester PJKO (Puchheimer Jugendkammerorchester) je leta 1993 ustanovil nizozemski violinist in dirigent Peter Michielsen in glasbena vzgojiteljica Simone Burger Michielsen. Ansambel združuje 25–30 mladih glasbenikov, starih povprečno 16 let. Mladi glasbeniki svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje. Večina članov orkestra so “nagrajenci nacionalnega tekmovanja mladih glasbenikov”.

Pod vodstvom dirigenta Petra Michielsena je orkester zgradil svoj ugled, ki temelji na kvalitetnem in strokovnem delu, kar se potrjuje s številnimi uspešnimi koncerti, snemanji ter sodelovanji na različnih festivalih po evropskih državah in na Japonskem. Ansambel svojo kakovost dokazuje s številnimi nagradami in priznanji, nazadnje spomladi 2015, ko je dobil Bavarsko državno nagrado za glasbo in si s tem utrdil ime enega izmed najprestižnejših mladinskih komornih orkestrov v Nemčiji.

Mnogi nekdanji člani orkestra sedaj poklicno delujejo v drugih profesionalnih orkestrih in glasbenih šolah. V letu  2015 je PJKO ustanovil svojo ”Streicherakademie” in na ta način intenzivno usmerja in omogoča dodatno umetniško rast mladih nadarjenih glasbenikov.

 

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio