Sobota
20. Avgust
Stari trg, Ljubljana

THE ASPIDISTRA DRAWING ROOM ORCHESTRA

Koncert bo ob 20.30 na Starem trgu v Ljubljani.

Aspidistra Drawing Room Orchestra je londonska zasedba sestavljena iz godalnega kvarteta, klavirja, flavte in oboe. V svojem repertoarju se osredotočajo predvsem na tako imenovano salonsko glasbo, glasbo, ki je cvetela v času ko so grand hoteli še gojili manjše orkestre za zabavo svojih gostov. Tovrstna glasba je izrazito melodična, živahna in romantična, vendar pa so njene izvedbe danes prava redkost.

Notni material je izjemno redek, zato ga člani Aspidistre iščejo po privatnih zbirkah, knjižnicah in različnih arhivih, kjer pogosto naletijo na neznane, vendar čudovite skladbe, ki jih nato umestijo v svoj repertoar.

Aspidistra so svoj radijski debut imeli leta 2002, ko je BBC uporabil nekaj njihovih skladb kot glasbo za ozadje k radijski igri Tears of War. Odtlej je njihove posnetke moč redno slišati na programu BBC.

Nastopili so že na mnogih, za tovrstno glasbo, znanih odrih. Med njimi so The Palm Court  Hotela Waldorf, po katerem je ta glasba domnevno dobila ime, National Liberal Club in Pump Room v Bathu. Med svojim obiskom Norveške so igrali v hiši Edwarda Griega.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio