12. 06. 2015

Otvoritveni koncert 7. festivala Junij v Ljubljani in 27. festivala Poletje Imago Sloveniae

Ljubljana, Kongresni trg, 12.6.2015, ob 21. uri

Slavnostni koncert bo odprl kar dva festivala hkrati: 7. festival Junij v Ljubljani in 27. mednarodni festival Poletje Imago Sloveniae, katerega del je tudi ciklus Poletje v Stari Ljubljani. Glasbeni dogodek bo v celoti posvečen džezovski glasbi ter 70. obletnici delovanja orkestra Big Band RTV Slovenija, ki sodi med najstarejše tovrstne zasedbe na svetu.

V zadnjem stoletju je džezovska glasba tudi na Slovenskem doživela velik razvojni vzpon zahvaljujoč številnim glasbenikom, ki so se izobraževali na prestižnih ustanovah, njihovo umetniško delovanje pa je razpoznavno v širšem, mednarodnem prostoru. Tokrat se bodo kot solisti pridružili orkestru Big Band: Nina Strnad, Ajda Stina Turek, Tjaša Fabjančič, Ana Soklič, Žiga Murko, Lenart Krečič, Marko Hatlak, Kaja Draksler in Vid Ušeničnik.

Program, nastal pod vodstvom Patrika Grebla in dirigenta Tadeja Tomšiča, prinaša vznemirljivo, sodobno džezovsko glasbo, domišljena scenska zasnova pa bo prispevala k celoviti dovršenosti večera, privlačnega za širok krog obiskovalcev. Obeta se torej vrhunski glasbeni dogodek, ki je ob vsem naštetim tudi primer dobre prakse sodelovanja različnih deležnikov javnega ter nevladnega sektorja.

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio