24. 06. 2014

Samostojni recital Urbana Staniča

IMAGO SLOVENIAE
Cikel Mladi talenti

URBAN STANIČ, klavir

Ponedeljek, 30. junija ob 21. uri
Dvorana Slavka Osterca, Slovenska filharmonija, Ljubljana

Vstop prost!

V okviru koncertnega cikla Mladi talenti Imago Sloveniae se nam bo predstavil mladi, nadarjeni pianist Urban Stanič, ki je na tekmovanju za Evrovizijskega mladega glasbenika 2014 – le to je potekalo maja v Kölnu – zasedel več kot odlično 2. mesto! Še posebej smo veseli, da nam je po tem zares izjemnem uspehu samostojni recital mladega umetnika, o katerem bomo prav gotovo še veliko slišali, v zadnjem hipu uspelo uvrstiti na naš poletni program.

Med pomembnejšimi cilji ustanove Imago Sloveniae je promocija resnih glasbenih zvrsti, glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev. Tudi mladih, ki zavoljo majhnosti slovenskega kulturnega prostora še posebej potrebujejo spodbudo in pomoč tako ob začetku, kakor tudi pri nadaljevanju umetniške kariere.

S Ciklom Mladi talenti, ki ga pripravljamo že od leta 2005, mladim nadarjenim glasbenikom zagotavljamo možnost koncertiranja po različnih krajih v Sloveniji, preko naših kulturnih izmenjav pa se lahko predstavijo občinstvu tudi onkraj slovenskih meja. V naš program vključujemo predvsem glasbenike, ki so že končali dodiplomski ali podiplomski študij glasbe ter nagrajence uveljavljenih glasbenih tekmovanj doma in v tujini.

Letno v okviru našega cikla Mladi talenti izvedemo več kot 20 koncertov. Pri pripravi programov sodelujemo z Akademijo za glasbo v Ljubljani, Konservatorijem za glasbo in balet v Ljubljani in uredniki programa ARS, nacionalnega Radia Slovenija.

Menimo, da si Urban Stanič – mladi, vsestransko nadarjeni umetnik in njegov samostojni koncert v Dvorani Slavka Osterca, v Slovenski filharmoniji, zasluži dolžne pozornosti, zato se vam priporočamo za obsežnejšo napoved, intervju z mladim glasbenikom, reportažo o koncertu ali njegovo strokovno oceno.

Več o Urbanu Staniču in programu koncerta…

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio