01. 12. 2014

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT PRED MAGISTRATOM

 


Ko se 24. decembra popoldan zaprejo še zadnje trgovine v starem mestnem jedru, se ob 17. uri na trgu pred Magistratom prične koncert, ki nas popelje v čarobnost božičnega večera.


Priprave na Tradicionalni božični koncert, ki ga prirejamo že enajsto leto zapored, so že v polnem teku. V vseh teh letih je postal že stalnica decembrskega dogajanja v Ljubljani in je priljubljen tako pri Ljubljančanih, kot pri obiskovalcih mesta, saj vsakič pritegne več tisoč ljudi. Praznično vzdušje pričarajo različne zasedbe in izvajalci, ki jih povezuje rdeča nit – božična in gospel glasba. Koncert je lepa priložnost, da župan Zoran Jankovič vsem navzočim zaželi vesele božične praznike.

Na letošnjem koncertu bo nastopila vokalno istrumentalna zasedba Vox Arsana, ki velja za eno najbolj prepoznavnih jazz skupin v Sloveniji in na Balkanu. Gre za preplet vokalnega kvarteta in ritemske sekcije, kar tvori izjemno prilagodljivo jazzovsko zasedbo. Njihov spored sicer vključuje izvirne priredbe v slogu sodobnega swinga najbolj priljubljenih del vokalnega jazza. Za navdih so jim služile izvedbe uveljavljenih izvajalcev, kot so New York Voices, Manhattan Transfer, The Real Group…

Vox Arsana je od ustanovitve leta 2007 nastopila na številnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA. Zasedba redno sodeluje s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, njeni člani pa so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom ansambla New York Voices, ki je dvakratni dobitnik nagrade Grammy. Trenutno se aktivno pripravljajo na snemanje prvega studijskega albuma z BB RTV Slovenija, ki bo izšel pomladi 2015.

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio