07. 10. 2016

Uspešen zaključek poletnega dela Mednarodnega festivala Imago Sloveniae

Do konca poletja se je v različnih programskih sklopih v okviru Imaga Sloveniae po različnih krajih po Sloveniji zvrstilo 68 koncertov, na katerih se je predstavilo 600 glasbenikov iz 41 držav. Aktualnost in kakovost programa potrjuje odlična obiskanost vseh koncertov. Statistike kažejo, da se je skupno koncertov udeležilo več kot 60.000 obiskovalcev.

Festivalsko dogajanje je bilo tudi medijsko odmevno. Skupna vrednost medijskega prostora po analizi Simplia je do konca avgusta znašala 600.390 evrov. Otvoritveni koncert Big banda RTV Slovenija s solisti je posnela Televizija Slovenija, tretji program Radia Slovenija – program ARS pa je posnel še devet drugih festivalskih koncertov.

Tradicionalno je Radio Slovenija, prvi in tretji program, del svojega programa ustvarjal na festivalskih prizoriščih Noči v Stari Ljubljani.

Letošnji projekt je bil posvečen prezgodaj preminulemu glasbeniku, violinistu in pedagogu, profesorju Primožu Lorenzu, našemu dolgoletnemu sodelavcu. Častni pokrovitelj Otvoritvenega koncerta je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Noči v Stari Ljubljani pa UNESCO.

V Galeriji Janeza Boljke – Imago Sloveniae smo v letošnjem letu kljub temu, da za ta projekt na razpisu MOL nismo dobili nobenih sredstev, volontersko pripravili pet likovnih in fotografskih razstav uveljavljenih domačih in tujih (Japonska, Avstrija, Srbija) umetnikov.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio