09. 05. 2023

VABILO K PRIJAVI NA MOJSTRSKI TEČAJ ALEXANDRA GADJIEVA (ITALIJA/SLOVENIJA 2023)

Vabimo vas k prijavi na Mojstrski tečaj iz klavirja, ki ga bo vodil Alexander Gadjiev, eden najboljših svetovnih pianistov in ambasador Evropske prestolnice kulture GO!2025. Tečaj bo potekal od 14. do 20. julija 2023. V duhu brezmejnosti in mednarodnega sodelovanja se bo prvi del (14—18 julija) odvijal v Kulturnem domu v Gorici, drugi del (19—20 julija) pa v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Za udeležence tečaja bo med lokacijama organiziran prevoz.

Poleg Alexandra bo lekcije izvajal mednarodno priznani pedagog in pianist Siavush Gadjiev. Tečaj je namenjen pianistom vseh generacij s celega sveta, mesta pa so omejena. Ker je Alexander Gadjiev pianist svetovnega slovesa, zmagovalec serije najuglednejših mednarodnih tekmovanj in mladi zvezdnik BBC-jeve nove generacije umetnikov, pričakujemo veliko prijav. Prijava je mogoča do 1. junija s pomočjo spletne video avdicije, in sicer preko strani goriške Glasbene matice, kjer je na voljo tudi bolj podroben opis postopka prijave:

https://www.glasbenamatica.org/masterclass-piano-23/.

Pri organizaciji tečaja sodelujejo italijanske in slovenske organizacije, in sicer Glasbena matica Furlanija Julijska Krajina, Officina MusicAttuale in Imago Sloveniae, ki bodo v sklopu delavnic organizirale tudi štiri nastope udeležencev, in sicer enega v Kulturnem domu Gorica, enega na vrhunski italijanski vinarski destinaciji Zorzettig ter dva zaključna koncerta v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani.


V sodelovanju z:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio