04. 09. 2023

VELIK USPEH PREMIERE PROJEKTA ŽIVALSKI KARNEVAL V ŽIVALSKEM VRTU

1. in 2. septembra smo v sodelovanju s Slovensko filharmonijo izvedli izjemni pilotni kulturni projekt naslovljen Živalski karneval v Živalskem vrtu s katerim smo preizkusili kako deluje klasična glasba v okolju ljubljanskega živalskega vrta in ugotovili, da za tovrstne dogodke očitno obstaja veliko zanimanje. Osmišljen in iskriv koncert v izvedbi komornega ansambla Slovenske filharmonije je mladim poslušalcem in njihovim spremljevalcem v igrivem okolju ljubljanskega Živalskega vrta, predstavil, kako je značilnosti živali v svojem najslavnejšem komornem delu Živalski karneval v glasbeni jezik prenesel francoski skladatelj Camille Saint-Saëns.

Koncert je bil izveden trikrat, in sicer v petek, 1. septembra, popoldne ter v soboto, 2. septembra, dopoldne in popoldne, tako da so se ga lahko udeležili tudi šolarji. Za vsakim terminom je obisk še dodatno narasel. Glede na izredno visoko obiskanost vseh treh koncertov in veliko navdušenje obiskovalcev bomo koncert zagotovo še kdaj ponovili.

Pred koncerti je izkušnjo obiskovalcev nadgradila Harfina čarobna pustolovščina (koncert in predstavitev harfe za najmlajše).

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio