Monday
06. August
at 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

CONCERT OF SELECTED AWARDEES OF »TEMSIG«: IZAK HUDNIK IN JOŠT LAMPRET

Izak Hudnik, cello

Jošt Lampret, double bass


JOHANNES BRAHMS (1833‒1897):
Sonata za klavir in violončelo št. 1 v e-molu, op. 38*
Allegro non troppo
Allegretto quasi menuetto
Allegro

GIOACCHINO ROSSINI (1792‒1886):
Duet za violončelo in kontrabas v D-duru
Allegro
Andante molto
Allegro

ODMOR

HANS FRYBA (1899‒1986):
Suita v starem slogu za kontrabas solo
Preludij
Alemanda
Gavota I, II
Žiga

ADOLF MIŠEK (1875‒1955):
Sonata za kontrabas in klavir št. 2 v e-molu, op. 6
Con fuoco
Andante cantabile
Furiant. Allegro energico
Finale. Allegro appassionato


Vstop prost.


Med najuspešnejše tekmovalce letošnjega 47. državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG sta se uvrstila tudi violončelist Izak Hudnik (prejemnik zlate plakete, prve nagrade in posebnega priznanja za najboljšo izvedbo obvezne skladbe) ter kontrabasist Jošt Lampret (prejemnik zlate plakete, prve nagrade in posebnega priznanja za doseženih sto točk ter za najboljšo izvedbo obvezne skladbe), ki se predstavljata na nocojšnjem koncertu.

Izak Hudnik, študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu Miloša Mlejnika, se je začel učiti violončelo pri sedmih letih v razredu Igorja Mitroviča in pod njegovim vodstvom tudi maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Prve nagrade na državnih tekmovanjih ter na mednarodnih v Gorici, Trstu, Štanjelu in Lienzu so mu odprle pot na koncertne odre. Večkrat je nastopil v koncertnih ciklih Glasbene mladine ljubljanske, kot solist pa je že igral med drugim s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (v finalu slovenskega izbora za mladega evrovizijskega glasbenika 2014) in s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo, s katerim je izvedel Saint-Saënsov Koncert za violončelo in orkester št. 1 ‒ za interpretacijo je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Maja letos je mladi glasbenik s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedel Dvořákov Koncert za violončelo in orkester v h-molu.

Jošt Lampret je študent akademije za glasbo v razredu red. prof. Zorana Markovića. Je prejemnik treh prvih nagrad in zlatih plaket na tekmovanju TEMSIG in prejemnik zlate plakete na Mednarodnem tekmovanju godalcev v Nišu. Kot solist je nastopil z Orkestrom Slovenske Filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije, s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Sodeluje z zasedbami Scaramelli Bass Quartet, kvintet kontrabasov Bass Chorus, Goran Bojčevski Trio, Marko Hatlak in FUNtango ter v mnogih različnih projektnih ansamblih tako v klasiki kot v jazzu.
Sodeloval je z orkestri Gustav Mahler Jugendorchester, Mediteranski mladinski orkester, Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester SNG Opera in Balet Ljubljana, Ljubljana International Orchestra.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio