Torek
20. December
ob 19.30
Cité Internationale des Arts - Pariz

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Koncert je nagrada absolutnim zmagovalkam tekmovanja Grand Prize Virtuoso.


Klavirski trio Rêverie

Tanja Činč, klavir
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo


O IZVAJALKAH:

Klavirski trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Skupaj delujejo od jeseni 2012. Vsa  leta je bil njihov profesor Tomaž Lorenz.

Članice tria so v treh letih izvedle številne koncerte doma in v tujini. V Sloveniji so se predstavile na koncertu v okviru cikla “Mladi talenti (Dobrna), v okviru koncertov Glasbene mladine ljubljanske (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije), na več koncertih Imaga Sloveniae (med ostalim tudi dvakrat na Mednarodnem poletnem festivalu Imaga Sloveniae v Ljubljani) ter v okviru cikla GM Oder s tremi koncerti po Sloveniji (Slovenska Bistrica, Kranj, Ljubljana v Slovenski filharmoniji). Poleg tega so imele koncert v Idriji ter v okviru festivala Tartini v Kopru.

Izven Slovenije so koncertirale v Italiji (Konservatorij za glasbo v Trstu, Devin), na Madžarskem (Budimpešta, Monošter), v Švici (v okviru mojstrskega tečaja v Schaffhausenu) ter na Hrvaškem (Zagreb, dvorana Vatroslav Lisinski)

Članice tria so se udeležile tudi nekaj mednarodnih tekmovanj. Na mednarodnem tekmovanju  Tartini v Piranu so dobile 1. nagrado in bile absolutne zmagovalke med komornimi zasedbami. Leto prej, v letu 2013, so se udeležile tudi mednarodnega tekmovanja komornih skupin v okviru Festivala Bled, kjer so osvojile 2. mesto in 3. nagrado kot edina nagrajena slovenska komorna skupina. V decembru 2015 so na tekmovanju za komorne skupine Primož Ramovš dobile 1. nagrado. Istega meseca so na mednarodnem tekmovanju Grand Prize Virtuoso osvojile 1. nagrado in bile povabljene na zaključni koncert v Pariz, kjer so bile izbrane za absolutne zmagovalke in prejele promocijsko nagrado, ki vsebuje tri solistične koncerte v Londonu, Bonnu in Parizu v jeseni 2016.

Izpopolnjevale so se na številnih mojstrskih tečajih priznanih profesorjev, kot so Trio di Parma, Chia Chou, Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland in Julian Arp.

V juliju 2015 so članice tria v studiu Činč posnele promocijski CD, v septembru 2015 pa so se odpravile na koncertno turnejo v Argentini, kjer so izvedle šest koncertov (štiri koncerte v Buenos Airesu in dva na jugu Argentine v Villli la Angosturi in Barilochah).

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio