Torek
24. December
ob 17.00
Mestni trg - Ljubljana

16. TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT PRED MAGISTRATOM

MAJA KEUC – AMAYA IN VOKALNA SKUPINA SOUL OUT

Maja Keuc – Amaya, vokal
Nejc Škofic, klaviature
Miha Koren, bas kitara
Boštjan Gradišek, bobni

Soul Out:
Mateja Zwitter, vokal
Julijana Šubarič, vokal
Ana Pirnat, vokal
Neža Kirn, vokal
Maja Žumer, vokal
Ivana Honsić, vokal
Petra Doles, vokal

Božični koncert pred Magistratom, ki ga na predvečer božiča, 24. decembra ob 17. uri, tradicionalno prireja Staroljubljanski zavod za kulturo v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Mestno občino Ljubljana, je priljubljen tako pri Ljubljančanih kot pri obiskovalcih mesta. Na letošnjem že šestnajstem koncertu bo za praznično razpoloženje poskrbela slovenska »kraljica soula« Maja Keuc – Amaya, ob spremljavi sedemčlanske soul/gospel vokalne skupine Soul Out. Izjemne vokalistke bodo pričarale magičen večer božičnih gospel in soul uspešnic.


Majo Keuc – Amayo je Slovenija spoznala leta 2010 v priljubljeni oddaji Slovenija ima talent. Žirijo in občinstvo je navdušila kot nadobudna soul pevka s »črnskim glasom«. Že leto zatem je zastopala našo državo na festivalu Pesem Evrovizije v Düsseldorfu in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, odkar obstajajo polfinalni večeri. Svoj prvi album Po viharju je izdala v sodelovanju s skupino Papir, kritiki pa so ga postavili ob bok zimzelenim predhodnikom prejšnjih desetletij in ga pozdravili kot nadvse zaželeno osvežitev na glasbeni sceni. Pri devetnajstih letih je bila nominirana za Žensko leta, Viktorja popularnosti, Femme Fatale, Gong Popularnosti (in še bi lahko naštevali). Tri leta po meteorskem vzponu se je odločila izbrusiti svoj talent v tujini. Leta 2016 je z odliko zaključila študij glasbe na akademiji v Rotterdamu in izdala svoj prvi mednarodni mini album Fairytales.

Trenutno ustvarja v legendarnem londonskem studiu Abbey Road Studios, kjer so svoja dela posnela velika glasbena imena, kot so Beyonce, Madonna, Rihanna, Britney Spears, The Roxette idr. Živi v Stockholmu, kjer je del ustvarjalne ekipe Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga. Obenem zaključuje tudi solo projekt, o katerem pravi, da je njeno najbolj osebno delo doslej. Svojo žilico za soul, jazz in R&B je razvijala s svetovnimi glasbenimi geniji (Quincy Jones, Jacob Collier, Dirty Loops, Anomalie, Stefan Milenković, Sting, Laibach), s katerimi je sodelovala tako v studiu kot na odru.

 

Vokalna skupina Soul Out, ki se inovativno posveča gospel in soul glasbi, navdušuje z glasovno močjo in strastjo. Bogatijo jo vrhunski vokali, dovršene in bogate harmonije. Skupina je pravkar zaključila dva projekta, z enim naših najprepoznavnejših raperjev Nipketom in s klasičnim tercetom Tosca Beat. Zasedbo sestavljajo Mateja Zwitter (ki jo tudi umetniško vodi), Julijana Šubarič, Ana Pirnat, Neža Kirn, Maja Žumer, Ivana Honsić in Petra Doles.

Mateja Zwitter je končala študij solopetja ter vodje glasbenih projektov in vokalnih delavnic na Kolidžu Goldsmiths v Londonu. Od leta 2010 je zasnovala več vokalnih projektov, sodelovala z zbori in vokalnimi skupinami (predvsem po Sloveniji, Avstriji in Nemčiji). Bila je vokalna mentorica oddaj Slovenija ima talent ter X-Faktor, krajši čas je bila tudi članica zbora London Community Gospel, ki velja za enega najboljših svetovnih zborov. Od leta 2012 je aktivna kot članica in pevska mentorica svetovno znanega zbora Perpetuum Jazzile. Kot solistka je nastopala s številnimi glasbeniki.
Julijano Šubarič petje spremlja na celotni življenjski poti. Ob bogatih izkušnjah v vokalni skupini se lahko pohvali tudi s solo nastopi na raznovrstnih produkcijah.
Ana Pirnat je diplomirana ekonomistka, svojo obsežno glasbeno »kilometrino« pa si je nabrala predvsem kot solistka na različnih prireditvah in priložnostnih dogodkih.
Neža Kirn je med drugim violinistka v godalnem in simfoničnem orkestru glasbene šole Kranj, članica avtorskega rock benda Revolute in soustanoviteljica avtorskega benda In vitro, ki bo izdal prvi singel prihodnje leto. Letos je nastopala z Neisho v Orto baru kot zmagovalka njenega natečaja Vrhovi z Neisho.
Maja Žumer je diplomirana prevajalka, s petjem pa se ukvarja že od osnovne šole naprej (zbor Carmina Slovenica). Za sabo ima več solo nastopov na prireditvah, kot so otvoritev razstave v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani, 100-letnica občine Šentilj, noč muzikalov v Unionski dvorani v Mariboru in na letnem odru v Rušah itn. Bila je glavna vokalistka v bendu Pictures of Iris. Trenutno je tudi članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile.
Ivana Honsić je po poklicu mikrobiologinja, glasba pa jo spremlja od mladih nog. Posebno ponosna je na koncert z Big Bandom RTV Slovenija v Kinu Šiška.
Petra Doles je pravnica, navdušuje pa se (med drugim) nad glasbo. Doslej je delovala kot solistka, nastopala na Škisovi tržnici z raperjem Nipketom ter pela na različnih priložnostnih dogodkih.


Vstop prost.


                 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio