Petek
28. Avgust
ob 22.00
Gornji trg - Ljubljana

ACAMAR TRIO (Slovenija, Italija)

Cene Resnik, saksofoni
Giorgio Pacorig, Rhodes klavir, efekti
Urban Kušar, bobni


Acamar je mednarodna zasedba, ki igra avtorski jazz in improvizirano glasbo, svoje koncerte pa občasno začini tudi s kakšno zimzeleno jazz melodijo. Člani zasedbe so izjemno kreativni glasbeniki, ki imajo za seboj že precej izkušenj. Njihova glasba in način izvajanja spominja na spontano igro, ki s svojo svežino občinstvo vabi v kreativni zvočni tok. Trio bo jeseni avtorsko glasbo posnel še s četrtim članom zasedbe, kontrabasistom.

Cene Resnik je saksofonist, skladatelj in eden vidnejših predstavnikov srednje generacije slovenskih kreativnih jazzistov. Študij jazz saksofona je zaključil v Klagenfurtu, nato pa redno obiskoval New York, kjer se je spoznal z jazz sceno in pridobil odrske izkušnje. Za sabo ima številne dokumentirane projekte, posnetki pa so izšli tako pri domačih kot mednarodnih glasbenih založbah. Sodeluje z najrazličnejšimi glasbeniki z vsega sveta.

Giorgio Pacorig je pianist in skladatelj. Ob študiju klasičnega klavirja se je posvečal tudi jazzu in improvizirani glasbi. Sodeloval je na poletnem seminarju Siena Jazz 1991, kjer se je izobraževal pri Francu D’Andrea in Enricu Pierannunzi ter na delavnici, ki sta jo leta 1993 v Trentu vodila Muhal Richard Abrams in Roscoe Mitchell. Leta 1992 se je vpisal na Konservatorij za glasbo Giuseppe Tartini v Trstu in leta 1996 diplomiral iz klavirja pod vodstvom profesorja Massima Gona. Igral in snemal je z mnogimi priznanimi glasbeniki.

Tolkalec Urban Kušar prihaja iz šole Zlatka Kaučiča. Svoje glasbeno izobraževanje je sicer začel z igranjem altovskega saksofona, vendar se je po nekaj letih odločil za tolkala. Vsa leta si nabira izkušnje na področju improvizacije, jazza, rocka in afriških ritmov. Sodeluje z mnogimi večjimi in manjšimi zasedbami ter z raznovrstnimi glasbeniki doma in v tujini.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 si morajo obiskovalci redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio