Petek
18. Julij
ob 20.30
Stari trg pred Herkulovim vodnjakom
Ljubljana

AJDA STINA TUREK TRIO

JAZZ ODER

Ajda Stina Turek je letošnja maturantka Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, smer petje – jazz, zabavna glasba. Do sedaj je posnela deset skladb, od tega kar osem avtorskih. Osem let je igrala violino. Je zmagovalka pevskih mladinskih festivalov FeNS, Glas mladih in Prvi glas Primorske, leta 2012 je nastopila na Festivalu slovenskega šansona, leta 2013 pa na Slovenski popevki in ponovno na Festivalu slovenskega šansona.

Julija 2013 je na poletni šoli Berklee Jazz Clinics, ki poteka v okviru Umbria jazz festivala v Perugi, edina med 60 sodelujočimi mladimi pevci iz 29 držav prejela posebno priznanje, delno štipendijo za vsa štiri leta študija na Berklee college of music v Bostonu, kamor je bila po uspešno opravljenem intervjuju in avdiciji tudi sprejeta. Tako septembra letos začne s študijem jazz petja na tej svetovni najbolj priznani in prestižni šoli, kjer se izobražujejo najboljši glasbeniki.

Ajda Stina veliko nastopa. Tako je nastopala v Maxi klubu, kjer je bila gostja Jazz Cluba Gajo Trio, na koncertu v Studiu 14 med obetavnimi mladimi jazzisti in v Zlatem zobu z Big Bandom RTV, že prej pa večkrat v klubu Gajo, v Kavarni Union, v Prulčku, v kavarni Nebotičnik, v jazz klubu Gero v Črnomlju. Letos aprila je bila sprejeta v finale Riga Jazz Stage 2014, ki se je aprila odvijal v latvijski prestolnici kulture 2014. Maja je sodelovala z Big Bandom RTV Slovenija pri snemanju radijske oddaje Prizma optimizma v Veržeju in z Godbo Domžale ob njeni 130-letnici, če jih omenimo le nekaj. Udeležila se je tudi poletnih šol, poleg zgoraj omenjene Berklee Jazz Clinics, lansko leto tudi Jazz Kranj, leto pred tem pa Boben in lajna.

http://ajdastinaturek.com/

https://www.facebook.com/ajdastinaturek?fref=ts

V sodelovanju s ŠKUC.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio