Sobota
10. September
ob 20.00
LJUBLJANA
Slovenska filharmonija - Ljubljana

ARS NOVA LUX (Luksemburg)

Luisa Partridge-Mauro, mezzosopran
Maria Miteva, flavta
Kae Shiraki, klavir

O IZVAJALCIH:

Ansambel so v začetku leta leta 2014 ustanovili Albena Petrovic, Maria Miteva in Josip Dragnic, leta 2015 se jim je pridružila Luisa Partridge, leto kasneje pa še Kae Shiraki.

Njihovo uspešno sodelovanje in ustvarjanje odraža multikulturni obraz luksemburške glasbe in kulture danes, ko glasbeniki iz različnih šol in držav, združeni skozi kreativni proces, ustvarjajo nove fuzijske glasbene stile, vse z namenom odkrivanja novih obzorij lepote.

Nenavadna kombinacija glasu, flavte in kitare ali klavirja ter osredotočenost na odkrivanje novih del omogočajo izvajanje relativno širokega glasbenega repertoarja različnih stilističnih epoh, še posebej sodobne glasbe.

Maria Miteva je magistrski študij umetnosti končala na Dunaju. Uspešno deluje v Luksemburgu kot učiteljica in redno koncertira v komornih zasedbah in kot solistka.

Luisa Partridge-Mauro je v Milanu uspešno zaključila Glasbeno akademijo Giuseppe Verdi. Ima uspešno umetniško in pedagoško kariero, je ustanoviteljica Mednarodnega tekmovanja za operne pevce v Luksemburgu in umetniški vodja društva Nei Stemmen.

Kae Shiraki se je rodila v Tokiu. Po zaključenem študiju na Hochschule für Musik und Theater v Münchnu je zmagala na številnih mednarodnih tekmovanjih in podpisala pogodbo z založbo Universal. Trenutno je vodilna pianistka na luksemburški glasbeni sceni.


Na koncertu bo Trio izvedel tudi dve skladbi Albene Petrovic Vratchanske, luksemburške skladateljice bolgarskih korenin, prejemnice častnega viteškega naslova Ordre de Mérite de Luxembourg. Albena že zadnjih 20 let živi v Luksemburgu, kjer je ustanovila Mednarodno skladateljsko tekmovanje Artsites en Herbe.


trio ars sponzorji

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio