Petek
26. Julij
ob 20.00
Zdraviliška dvorana
Dvorana Zdraviliški dom - Dobrna

Astorpia

Polona Udovič – vokal

Oksana Pečeny – violina

Žan Legat – akordeon

Jan Sever – piano

Ravi Shrestha – kitara

Marko Turšič – kontrabas

 

Kvintet Astorpia sestavljajo mladi a že izkušeni ter uveljavljeni klasični glasbeniki, ki dokazujejo, da se lahko preizkusijo v malone vsaki glasbeni zvrsti. Delujejo od septembra leta 2006 a so v tem kratkem času že posneli prvo zgoščenko» Mar del Plata «, ki je izšla decembra 2006 pri založbi Dallas Records.

V letošnjem letu so posneli tudi videospot za singl Maria de Buenos Aires skladatelja Astorja Piazzolle z gostujočo pevko Vesno Zornik, ki je sodelovala tudi pri snemanju zgoščenke. Nastopajo širom Slovenije po festivalih, dobrodelnih prireditvah ter samostojnih koncertih. Med pomembnejše dosežke in nastope Astorpia uvršča predstavitev na letošnjih Viktorjih, sodelovanje na mednarodnem tango festivalu, saj so nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, celovečerni koncert v Festivalni dvorani, najbolj odmeven dogodek pa je bil nastop v polnih Križankah na festivalu Druga godba, kjer so poželi bučen aplavz.

V letošnjem letu jih še čaka vrsta nastopov in koncertov, kot so Varaždinski festival, Jesenske serenade, koncert v Avstriji. Sodelujejo z priznanimi umetniki kot sta tango plesalca Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar ter z solistom Ljubljanske opere, vrhunskim pevcem Ivanom Andresom Arnškom, ki je dolga leta živel v Argentini.

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio