Sreda
06. Avgust
ob 20.30
Zdraviliški park
Blejski grad - Bled

BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA (Srbija, Indija, Italija, Francija, Grčija, Katalonija)

24 OKARINA ETNO FESTIVAL 2014

Robindro Nikolic, klarinet/clarinet
Mattia Schirosa, harmonika/accordeon
Julien Chanal, kitara/guitar
Ivan Kovacevic, kontrabas/double bass
Stelios Togias, tolkala/percussions
Sandra Sangiao, vokal/vocals

Nomadski glasbeniki z vseh koncev sveta so združili moči in leta 2010 v Barceloni ustanovili skupino. Sprva so skupaj preigravali ciganski jazz in balkansko glasbo. Skozi tovrstne glasbene improvizacije so umetniki delili strast do eksperimentiranja v glasbi, iščoč ustrezne skladbe v tradicionalnem klezmer in ciganskem repertoarju in se tako postopoma razvili v kakovostno etno zasedbo.

Cilj glasbenikov z različnimi koreninami je ustvarjati iskrene in sveže reinterpretacije tradicionalnih skladb, med katerimi so nekatere že skoraj pozabljene. Največ pozornosti posvečajo ciganski in klezmer glasbi, čigar korenine najdemo v Romuniji, na Madžarskem, na Poljskem in na Bližnjem Vzhodu.

S svojimi koncerti na različnih prizoriščih barcelonske alternativne glasbene scene, neomajno energijo in skorajda psihedelično interpretacijo puščajo poseben pečat in navdušujejo številne ljubitelje tovrstne glasbe.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra so nedavno izdali prvi album z naslovom »Imbraca«, ki v romunskem prevodu pomeni »vkrcanje«.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio