Sobota
28. Junij
ob 19.30
Škofjeloški grad
Loški grad - Škofja Loka

BIG BAND DOM S SOLISTKO IRENO VIDIC

MEDNARODNI CIKEL MLADI TALENTI

Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

Big Band Dom
Irena Vidic

Big Band DOM (Dobrepoljski orkester mladih) je bil ustanovljen septembra leta 2002 na pobudo Braca Doblekarja, ki orkester vodi še danes.

Do sedaj so imeli veliko odmevnih nastopov: samostojni koncert na Festivalu Ljubljana, trikrat so nastopili na prireditvi Športnik leta v Cankarjevem domu, tu so še številni koncerti v jazz klubu Gajo, koncert v sklopu Jazzinty abonmaja, snemanje mladinske oddaje Pod klobukom na RTV Slovenija, sodelovanje na srečanju big bandov ter plesnih orkestrov Slovenije, festival big bandov MareziJazz in še mnogo drugih nastopov.

Leta 2008 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšel jazzovski prvenec z naslovom Doin’ Basie’s Thing, že naslednje leto je izšla druga zgoščenka z naslovom Moj Piran, ki je nastala v sodelovanju s pevko Nino Strnad. Vsako leto pripravijo nov program; leta 2010 so sodelovali z Janezom Gregorcem in z njegovo glasbo nastopili na ljubljanskem festivalu v Križankah. S prihodom nekaterih novih članov in z novim projektom Od Balkana do Amerike so nastopili s pevko Ano Soklič, eno najboljših slovenskih pevk nove generacije, ki bi ji močan vokal lahko zavidale tudi številne svetovno znane zvezde.

Irena Vidic je svojo glasbeno pot pričela kot flavtistka, nato pa nadaljevala kot vokalistka in se kot prva generacija leta 1992 vpisala na jazz – oddelek SGBŠ v Ljubljani kjer je po končanem izobraževanju nadaljevala študij v Gradcu na Univerzi za jazz in upodabljajočo umetnost in januarja 2001 magistrirala.

Debitantska zgoščenka »Peacock«  z Jazz – club Gajo kvintetom je bila leta 2000 nominirana za Zlatega petelina v kategoriji jazz izvajalec, v letu 1996 je nastopila na Emi, leta 2001 na slovenski popevki prejela nagrado za naj-debitantko (Vrni mi življenje), v letih 1996, 2000 ter 2005 nastopala na Lent festivalu, sodelovala z znanimi umetniki kot so: Mark Murphy, Sheila Jordan za čas šolanja v Gradcu, z  Bobby Mcferinom v ljubljanskih križankah 2007, Big band Graz, Big band RTV Slovenija oz. revijskim orkestrom, Policijski orkester, Big Band Grosuplje, Bid Bang Radovljica, celjske Žabe, Peter Mihelič, Renato Chicco, Bojan Adamič, Blaž Jurjevčič, Primož Grašič, Dejan Pečenko, Jani Kovačič in Šentpolh Sextetzz v projektu Postbožični psalmi, v projektu Alfa in Omega jazz sacral v Gradcu, v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani, v Piranu ter Cankarjevem domu in v sodelovanju z mnogimi drugimi.

Leto 2011 je v čast 20. obletnici Samostojnosti Slovenije ter ob 10. obletnici pedagoškega dela na Glasbeni šoli Grosuplje organizirala skupaj z zborom ArtVoicess ter Biga bandom Grosuplje dobrodelni koncert v Arboretumu Volčji Potok, v sodelovanju z nekaterimi že uveljavljenimi varovanci, ki soustvarjajo podobo kulture ter pop kulture na slovenskem (Jadranka Juras, Eva Černe, Neža Drobnič, Katja Šulc, Tjaša Fabjančič ter drugi), pod pokroviteljstvom Arboretuma Volčji Potok, Glasbene šole Grosuplje ter Društvom Prijateljev mladine Ljubljana.

V šolskem letu 2012/13 (24. 05. 2013) je zbor ArtVoicess pod njenim mentorskim ter umetniškim vodstvom, v avli OŠ Louis Adamiča praznoval 10. obletnico delovanja z gosti.

(V primeru slabega vremena koncert poteka v Sokolskem domu.)

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio