Petek
10. Julij
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

BIRDS OF UNKNOWN

Patricija Škof, vokal
Tibor Pernarčič, saksofon
Tilen Beigot, kitara


Zasedba se žanrsko ne želi omejevati, kot je razvidno že iz imena. Birds of unknown orisuje svobodo v glasbenem ustvarjanju, saj združuje tako avtorsko glasbo kot tudi priredbe. Njihov skupni cilj je predvsem najti svoj izraz, povedati svojo zgodbo. Navdih za ustvarjanje črpajo iz jazza, avantgarde, etna in soula.

Patricija Škof je mlada slovenska vokalistka, ki je svojo glasbeno kariero začela z igranjem klavirja, iz katerega je maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Trenutno študira jazz petje na Univerzi za glasbo v Gradcu pri profesorici Deni DeRose ter kot Erasmus študentka v Kölnu pri prof. Anette von Eichel.  Leta 2016 je prejela nagrado Berklee Summer School programa za »izjemno glasbeniško ustvarjanje v okviru programa«.  Leta 2018 je bila kot mladi talent izbrana na Festivalu Marianne Mendt, poleti 2019 pa se je kot vokalistka pridružila mednarodnem big bandu JMI World Orchestra pod vodstvom Luisa Bonille. V sezoni 2020/2021 je postala tudi članica uveljavljenega nemškega nacionalnega big banda Bujazzo. Redno koncertira na domačih in tujih odrih z različnimi manjšimi zasedbami, big bandi, s svojim kvartetom, vokalnim triom Supreme sisters, skupino Der CH-AT Komplex in nenazadnje birds of unknown.

Tibor Pernarčič je svojo glasbeno pot začel z igranjem klarineta, ki ga je kasneje izpopolnil na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Trenutno zaključuje šolanje jazz saksofona na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, koncertna in pedagoška smer, pri profesorju Michaelu Erianu. Tibor redno sodeluje v različnih jazzovskih zasedbah in z njimi koncertira po Sloveniji in tujini. V preteklosti je že sodeloval s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, kot so Don Menza, Adrian Mears, Gilad Atzmon, Uroš Perič, Janez Bončina, imel pa je tudi priložnost sodelovati z Big bandom RTV Slovenija (projekt Icotovi zobi). Trenutno deluje v različnih glasbenih zasedbah, kot so The Swingtones, Siti hlapci, birds of unknown, Icotovi zobi, Beatpolar in Big Band Radlje.

Tilen Beigot je izobraževanje na področju kitare začel pod mentorstvom odličnega mariborskega kitarista Igorja Bezgeta na glasbeni šoli B.A.S.E. Kasneje je študij nadaljeval na Anton Bruckner Univerzi v Linzu, smer jazz kitara pri priznanem profesorju Petru O’Mari in jazz kompozicijo pri profesorju Christophu Cechu. V času šolanja je ustanovil svoj projekt Useless Theory Project, hkrati pa imel možnost sodelovanja in izobraževanja pri Karlu Ratzeru, Jeanu-Charlesu Richardu, Haigu Yazdijanu, Alexu Machaceku in Petru Herbertu. V zadnjih letih je igral pri jazz zasedbah kot so t3o, No Mouth Orchestra, Think Bigger Orchestra, Helmut Schönleitner’s Universal Mind, C.U.T.E., Dirty Hearts, Ines Rom’s Tiptoe Tripper, birds of unknown … Kot skladatelj je največ sodeloval s Kulturnim društvom K ter z Gledališčem 2B iz Bohinjske Bistrice; izpostaviti gre predstavo Hlapci Ivana Cankarja, ki je na 51. Linhartovem srečanju prejela nagrado.


Vstop prost.


 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio