Petek
10. Julij
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

BLUE TRAIN QUINTET

Marko Petrušič, klavir
Daniel Homšak, kontrabas
Uroš Sever, trobenta
Andrej Vernik, tenor saksofon
Jaka Hawlina, trobenta
Iztok Repovž, bobni

 

Blue train quintet je nastal leta 2012 kot razširjena verzija dua Blue train. Sestavljajo ga Uroš Sever, trobenta, Andrej Vernik, saksofon, Marko Petrušič, klavir, Daniel Homšak, kontrabas in Iztok Repovž, bobni. Skupina izvaja predvsem glasbo Johna Coltrana in Pharaoha Sandersa in pa tudi avtorski jazz. Septembra lani je pri Jazz&Blues Records izdala zgoščenko z naslovom Underground.

 

Uroš Sever prihaja iz glasbene družine iz Ljubljane. Sodeloval je s Petrom Amaliettijem, Sun Ra(priložnostno) in Midnight jazz quartet. Deluje kot samozaposleni v kulturi.

Andrej Vernik,  prihaja iz ljubljanske umetniške družine. Po izobrazbi je arhitekt, glasbeno pa je sodeloval z Los Lossos, Zaklonišče prepeva, Viki.B.Brusli, itd.

Marko Petrušič prihaja iz Ljubljane. Zaključil je konzervatorij za jazz glasbo v Celovcu in AG v Ljubljani. Že enajst let je član Greentown jazz banda, sodeloval pa je tudi  z Lee Harper little big band, Tonetom Janšo, Mi Familia, Miha Lampič band, Miha Jazbinšek in njegove legende, Michaela Berger in Swingsters.at, Vitalij Osmačko in Appartamento Cinquenta, Traja Brizani in Latino messangers, Kranjski dixieland ansambel, Elektrik jazz quartet, Saša Lendero, itd. Izdal je osem samostojnih zgoščenk za manjše slovenske založbe in sodeloval kot gost na preko 30 zgoščenkah. Deluje kot samozaposleni v kulturi.

Daniel Homšak prihaja iz Ljubljane, zaključil je Mestno šolo za slikanje in risanje. Sodeloval je z Adijem Smolarjem, Mestnimi postopači, Easywalkers, itd.

Iztok Repovž prihaja iz Kranja. Sodeloval je z Adijem Smolarjem, Mestnimi Postopači, Easywalkers.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio