Petek
16. Avgust
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

BLUMOMAT (Slovenija, Poljska, Argentina)

Tobija Hudnik, kitara, elektronika
Zuzanna Jasinska, vokal, elektronika
Jošt Lampret, bas, elektronika
Leonardo Gerstner, bobni


Tobija Hudnik, čigar avtorskim kompozicijam bomo prisluhnili nocoj, je mlad perspektiven slovenski umetnik. Že od otroštva je tesno povezan z glasbo, po končani maturi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pa nadaljuje študij na Jazz Institutu Berlin. Deluje kot avtor in vodja različnih projektov (Stabat Mater, Groteskna Jazz Suita, Berlejbej, Mišišipi itn.) in kot član že ustaljenih zasedb (pi-jammies, K:). Redno sodeluje z domačimi in tujimi ustvarjalci, kot so Dre Hočevar, Anton Feining, Klemens Marktl, Robert Jukić, Jaka Pucihar, Klemen Kotar, Goran Krmac, Janez Dovč, Big Band RTV Slovenija in drugi.

Jošt Lampret je študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Je prejemnik več prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot solist je večkrat nastopil z orkestrom Slovenske Filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim godalni orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Sodeloval je z mnogimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki, kot so Irena Grafenauer, Mate Bekavac, Daniel Rowland, Zoran Marković,  Vlatko Stefanovski, Goran Bojčevski, Matej Hotko, Marko Hatlak in drugimi. Je član številnih ansamblov tako v klasični in jazz glasbi.

Leonardo Gerstner prihaja iz Argentine. Svojo glasbeno pot je začel na Konservatoriju Luisa Giannea v Mar del Plati in Konservatoriju Manuela de Falle v Buenos Airesu. Sodeloval je z mnogimi priznanimi imeni argentinske jazz scene. Trenutno živi v Berlinu in se izobražuje na Jazz Institutu v Berlinu pod mentorstvom Erica Schaeferja, Oliverja Steidla in Marca Muellbauerja.

Zuzanna Jasinska prihaja iz Poljske. Petje je začela študirati v Varšavi, svojo pot pa nadaljuje na Jazz institutu v Berlinu v razredu Judy Neimack. Njeno ustvarjanje je močno zaznamovano z nenehnim zvočnim raziskovanjem, zato je zvrstno težko opredeljivo, zmeraj pa zanimivo.


Vstop prost.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio