Petek
12. Julij
ob 20.00
Zdraviliška dvorana
Dvorana Zdraviliški dom - Dobrna

Duo Brezavšček, Kurabayashi in Trio Libertas

Maruša Brezavšček, kljunasta flavta

Makiko Kurabayashi, fagot

 

Maruša Brezavšček, rojena leta 1995 v Ljubljani, se kljunasto flavto uči od svojega šestega leta. Njena učiteljica je bila najprej prof. Mateja Bajt, sedaj pa študij nadaljuje pri prof. Andrei Guttmann – Lunenburg, in prof. Matthijsu Lunenburgu na Univerzi za glasbo in uprizarjajočo umetnost Mozarteum v Salzburgu. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih in seminarjih pri profesorjih Petru Holtslagu, Hanu Tolu, Lorenzu Cavasantiju, Matthiasu Weilenmannu, Katharini Lugmayr in Walterju van Hauweju.

Leta 2007 in 2010 je dosegla prvo mesto in zlato plaketo z najvišjim številom podeljenih točk pri tem instrumentu  na Tekmovanju mladih glasbenikov Reublike Slovenije -TEMSIG, leta 2009 pa je kot članica tria kljunastih flavt na tem tekmovanju dosegla drugo mesto in zlato plaketo.

Japonska fagotistka Makiko Kurabayashi je fagot študirala na glasbenem kolidžu Kunitachi v Tokiu pod vodstvom Yoshihide Kiryu ter na salzburški univerzi Mozarteum pod vodstvom Richarda Gallerja in Yoshinorija Tominage.

Po diplomi se posveča izvajanju stare glasbe na avtentične inštrumente, podiplomsko specializacijo iz baročnega fagota pa nadaljuje na Univerzi za glasbo in uprizarjajoče umetnosti v Frankfurtu pod vodstvom Christiana Beusa. Poleg tega se je že udeležila tudi več mojstrskih tečajev, pod vodstvom Reinharda Goebela, Trevorja Pinnocka, Sergia Azzolinija in Vittoria Ghielmija.

Leta 2005 je za svoj nastop prejela prvo nagrado in nagrado občinstva na sedmem tekmovanju Biagina Marinija v Nemčiji.

 

Spored:

Giovanni Bassano (1558 – 1617) :  – Ricercar št. 4 za kljunasto flavto

Makoto Shinohara (1931) – Fragmenti  za kljunasto flavto

Brina Jež Brezavšček: Dialogi za kljunasto flavto in baročni fagot

 1. Andantino virtuoso*
 2. Largo poetico*

Aurelio Virgiliano (ca.1540 – ca.1600) :  -Ricercar št. 10 za kljunasto flavto

 

Klavirski trio Libertas

Neža Koželj, klavir

Anja Jamšek, violina

Nika Selak, violončelo

 

Klavirski trio Libertas so lansko jesen osnovale odlične študentke ljubljanske glasbene akademije: pianistka Neža Koželj (red. prof. Hinko Haas), violinistka Anja Jamšek (red. prof. Primož Novšak) in violončelistka Nika Selak (red. prof. Miloš Mlejnik). Njihov mentor komorne igre je red. prof. Tomaž Lorenz. Z zagnanim delom se je ansambel kmalu uspešno predstavil na nekaj priložnostnih nastopih, na zaključnem koncertu mojstrskega tečaja Tria di Parma, ki so se ga dekleta udeležila v letošnjem februarju, v mesecu marcu so osvojile zlato nagrado na mednarodnem tekmovanju “Davorin Jenko” v Beogradu, v istem mesecu so se tudi predstavile z recitalom na Magistratu v sklopu Glasbene mladine ljubljanske, maja pa so nastopile na zaključnem koncertu komornih skupin iz razreda prof. Lorenza, v Kazinski dvorani v Ljubljani, ki je potekal v okviru abonmaja Akademije za glasbo.

 

Spored:

B. Ipavec: “Annen quadrille für violine, cello und pianoforte”

 1. “Pantalon”
 2. “Ete”
 3. “Poute”
 4. “Trenis”
 5. “Pastourelle”
 6. (Finale)

C. Schumann: Klavirski trio v g-molu, op. 17

 • Allegro Moderato
 • Scherzo, Tempo di Menuetto
 • Andante
 • Allegretto

 

Vstop prost!

 

 

 

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio