Četrtek
03. Julij
ob 13.00
Cerkev sv. Nikolaja
Ljubljana

CHICAGO MASTER SINGERS (ZDA)

POLETJE V STARI LJUBLJANI

Alan Heatherington, dirigent/conductor

Začetek komornega zbora Chicago Master Singers sega v leto 1979. Zbor je bil ustanovljen z namenom, da bi ponesel komorno zborovsko petje iz kulturnega središča Chicaga v predmestja mesta. Člani komornega zbora Chicago Master Singers prihajajo iz več kot 50 različnih skupnosti, so različnih starosti in poklicev, druži pa jih ljubezen do petja in izvajanja vrhunske glasbe. Uspešne nastope v ZDA zbor od devetdesetih let dalje dopolnjuje z nastopi na festivalih in gostovanjih v številnih evropskih državah in drugod po svetu.

Od leta 1989 komorni zbor deluje pod vodstvom umetniškega vodje Alana Heatheringtona, ki je bil svoji bogati karieri koncertni mojster, vodil je številne komorne zbore in kot dirigent sodeloval z večino večjih orkestrov v Chicagu. Bil je pobudnik ustanovitve in umetniški vodja Mednarodnega festivala komornega petja v Innsbrucku in Ars Viva Symphony Orkestra ter direktor številnih glasbenih ustanov, med drugim je vodil Chicago String Ensemble, Music Ministries First Presbyterian Church of Lake Fores, Lake Forest Symphony in profesionalni zbor Anshe Emet Synagogue.

V zadnjih 25. letih delovanja je komorni zbor Chicago Master Singers izpopolnil in razširil svoj umetniški repertoar, ki obsega najzahtevnejše cerkvene korale in druga vrhunska klasična dela. Med njihove vrhunce spadajo dela, kot so Requiem G. Verdija, 9. simfonija L. van Beethovna in Simfonija No. 2 (»Lobgesang«) F. Mandelssohna. Slovenski publiki bodo predstavili tudi Mirabile mysterium J. Gallusa.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio