Petek
03. Julij
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

CONCINNITY QUARTET (Slovenija, Avstrija)

Jaka Kopač, altovski saksofon
Matjaž Dajčar, kitara
Marko Korošec, kontrabas
Klemens Marktl, bobni


Jaka Kopač je leta 2009 zaključil magistrski študij iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih na Finskem. V času šolanja je izdal svoj prvenec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kompozicije. Sodeloval je pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in Umo Big Band ter z odmevnimi glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vicente Archer, Benito Gonzalez, Dusko Goykovich, Bosko Petrovic, George Garzone in drugi. V  letu 2016 je Kopač v New Yorku posnel svoj drugi CD z naslovom Present Thoughts,  pri katerem so sodelovali Orrin Evans, Willie Jones III in Vicente Archer.

Matjaž Dajčar je leta 2000 diplomiral iz jazz kitare na Brucknerjevem konservatoriju v Linzu v Avstriji. Kitarist, komponist, glasbeni producent in aranžer je aktiven v večih zasedbah, redno tudi vodi delavnice improvizacije. Trenutno je najbolj aktiven kot član kvarteta Concinnity, tria MatJazz in skupin The SwingTones, Proteus, Peter Andrej Band, Flat Hats in Bluestime.

Marko Korošec se je ob končanih študijih glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter jazz kitare na glasbenem konservatoriju v avstrijskem Celovcu dodatno izobraževal iz kontrabasa, ki mu trenutno nameni največ časa, v zadnjih letih pa se aktivno pojavlja na glasbeni sceni tudi z oudom (arabsko lutnjo). Marko je predan pedagog in avtor številnih projektov, v sklopu katerih je napisal glasbo za razne glasbene zasedbe, plesne in gledališke predstave, dokumentarne filme itd. Sodeloval je s številnimi priznanimi glasbeniki ter drugimi kulturnimi ustvarjalci doma in v tujini (Slovenija, Avstrija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Italija, Francija, Turčija, ZDA).

Avstrijski bobnar Klemens Marktl je po igranju klavirja v zgodnjih letih odkril strast do bobnanja. Študiral je v Avstriji, Haagu, Amsterdamu in New Yorku pri Carlu Allenu, Ralphu Petersonu, Gregu Hutchinsonu, Ariu Hoenigu, Johnu Rileyju in drugih. Od leta 1997 do 2003 je živel na Nizozemskem, kjer je izdal tudi svoj prvi album z naslovom The challenge. Igral in snemal je z velikimi imeni jazza, leta 2001 pa je na Nizozemskem prejel tudi prvo nagrado Leid’sche Jazz Award in bil leta 2006 nominiran za nagrado Hans Koller Sideman of the Year Award. Leta 2003 se je preselil v New York in takoj posvojil tamkajšnjo jazz sceno, ustanovil kvartet s Chrisom Cheekom na saksofonu, Aaronom Goldbergom na klavirju in Mattom Penmanom na basu ter z njimi izdal album z naslovom Ocean Avenue. Marktl živi na Dunaju in koncertira po celi Evropi kot član različnih zasedb in s samostojnimi projekti. Znan je po svoji visoki sposobnosti komponiranja, ki sicer ni značilna za bobnarje, kar priča o njegovem celostnem pristopu h glasbi.


Vstop prost.


 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio