Četrtek
02. Julij
ob 20.30
Cerkev sv. Jakoba
Ljubljana

COR DE NOIES DE L’ORFEÓ CATALÀ (Španija)

Cikel Mladi talenti

Josep Surinyac, klavir
dirigent Pere Lluís Biosca

Cor de Noies de l’Orfeó Català je ženski pevski zbor, ki deluje v okviru šole Escola Coral de l’Orfeó Català. 25 članic spoznava širok repertoar del za ženski zbor, pri čemer vadi tako pevsko tehniko kot tudi kultivira umetnost petja. Ob ustanovitvi leta 2000 je zbor vodil Lluís Vilamajó, po 7 letih pa sta ga prevzela trenutna zborovodkinja Buia Reixach i Feixes ter pianist Josep Surinyac. Dirigirali so mu priznani zborovodje, kot so Pablo Heras, Xavier Sans, Javier Busto in Tomàs Grau, sodeloval pa je tudi z Orchestra Camera Musicae in Grup Orquestral de Girona. Zbor je leta 2005 prejel 2. nagrado na Cantonigròs International Music Festival Competition.

O ZBOROVODJI
Pere Lluis Biosca (1977) sodi med najbolj cenjene katalonske dirigente našega časa. Študiral je v Barceloni. Njegovi mentorji so bili Mireia Barrera, Josep Vila and Pierre Cao, v Helsinkih pa Matti Hyökki.
Zaradi zanimanja za staro glasbo je ustanovil vokalni ansambel La Xantria, ki večino pozornosti posveča katalonski glasbi, nastali pred 19. stoletjem. Z njim je posnel do tedaj neposneta dela Josepa Mir i Llussà in Tomàsa Milans i Godayol.
Od ustanovitve vodi zbor Cor de Cambra ARSinNOVA, s katerim uspešno nastopa in je prejel več nagrad, vodi pa tudi Cor de Noies de l’Orfeó Català, Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona in Cor d’Homes d’Igualada.

Več…

V sodelovanju z Institut Ramon Llull-Catalan Language and Culture.

logo_irl_eng_color

Koncert je podprlo Veleposlaništvo Španije v Sloveniji.

Embajada Eslovenia-mala

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio