Ponedeljek
22. Julij
ob 21.00
Mestni muzej
Ljubljana

Denise Jannah Group (Nizozemska)

Denise Jannah, vokal

Martin Gjakonovski, kontrabas

Ratko Zjaca, kitara

Klemens Marktl, bobni

 

Denise Jannah je bila rojena v Suriname v Južni Ameriki, sredi sedemdesetih letih pa se je skupaj s svojo družino preselila na Nizozemsko. Sprva je 4 leta študirala pravo na Univerzi v Utrechtu, a se je zaradi svoje goreče ljubezni do glasbe odločila spremeniti svoj študij. Vpisala se je na Konservatorij za glasbo v Hilversumu, kjer je dokončala študij vokalne učiteljice. Denise se poslužuje umetniške svobode in uživa v mešanju stilov – k njeni glasbi pa še dodatno pripomore njena bogata kulturna zgodovina. Sedaj uči jazz na oddelku za svetovno glasbo na Konservatoriju v Rotterdamu, številni pa so se že udeležili njenih privatnih tečajev in delavnic. Kot gostja je sodelovala s števlnimi skupinami in orkestri.

Martin Gjakonovski je v Nemčiji živeči glasbenik makedonskega porekla. Znan je kot eden najbolj profiliranih jazz basistov v evropi. Gjakonovski je študiral na Hochschule fur Musik v Kolnu. Igral je v skupinah z imeni, kot so Paul Kuhn, Lynne Arriale, Olivia Trummer, Paul Shigihara, Nicolas Simion, Bojan Z, Andres Bergkrantz, Omer Klein in Jazz Big Band. Skupaj z glasbeniki, kot so Roman Schwaller, Andy Middleton, Tony Lakatos in Charlie Mariano je bil gost pomembnih evropskih festivalov v Zagrebu, Bruslju, Bilbau, Krakovu in Leverkusnu. Tekom kariere je posnel preko osemdeset jazz in world music zgoščenk v sodelovanju z glasbeniki, kot so Duško Gojković, Paul Kuhn, Nicolas Simion, Antonio Farao/Bob Berg, Michael Sagmeister, Anke Helfrich, Torsten Goods, Ferenc Snetberger, Dejan Terzic, European Assembly, Claudius Valk Trio, Ratko Zjaca/Simone Zanchini/Adam Nussbaum.

 

Ratko Zjaca, inovativen kitarist, znan po svojem tehnično naprednem muziciranju, je najprej  zaključil študij na konservatoriju v Rotterdamu, nato pa nadaljeval na Univerzi za glasbo v New Yorku. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Benny Bailey, Randy Brecker, Gary Peacock, Reggie Workman, John Pattituci, Al Foster, Steve Gadd, Miroslav Vitous, Ron Carter, Jimmy Cobb, Jeff Tain Watts , Alvin Queen, Adam Nussbaum, Shawnn Monteiro

Klemens Marktl, bobnar, skladatelj in aranžer je najprej začel s študijem klavirja, nato pa odkril svojo strat do bobnanja. Študiral je v Avstriji, Amsterdamu in New Yorku. Leta 2003 je izdal svoj prvi CD “THE CHALLENGE” (Jazz`n`Arts) na Nizozemskem. Sodeloval je z najboljšimi glasbeniki iz sveta jazz glasbe, kot so: George Garzone, Seamus Blake, Aaron Goldberg, Chris Cheek, Matt Penman, Johannes Weidenmueller, Barry Harris, Jesse van Ruller, Renato Chicco, Ferdinand Povel, Jasper Blom, Phillip Harper, Frans Elsen, Michael Erian, Primus Sitter, Harry Sokal, Erich Kleinschuster, Heinz von Hermann, Rick Margitza, John Swana, Rob Bargad, Kenny Werner, Herwig Gradischnig, Andy Middleton, Martin Reiter, Peter Madsen, Johannes Enders, Harry Sokal, Reinhard Micko, Oliver Kent, Christian Havel, Erwin Schmidt, Robert Bachner Big Band, Karin Bachner, Judy Niemack, Jure Pukl, Matthias Pichler, Milan Nikolic, Piotr Wojtasek, Marc Abrams. Januarja, 2001 je prejel prvo nagrado Leid’sche Jazz Award, Nizozemska, leta 2006 pa bil nominiran za Hans Koller Sideman of the Year Award.

Vstop prost!

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio