Sreda
05. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

DUO MARKO HATLAK IN EVA DOLINŠEK

Marko Hatlak, harmonika
Eva Dolinšek, čembalo


Spored:

Johann Ludwig Krebs (1713–1780), Koncert za dva čembala v a-molu, WV 840
Johann Sebastian Bach (1685–1750), Angleška suita št. 5 v e-molu, BWV 810
Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791), Adagio in Allegro v f-molu, K. 594
Domenico Scarlatti (1685–1757), Sonata v c-molu, K115
Claude-Bénigne Balbastre (1724–1799), Pièces de clavecin
Marko Hatlak (1980*), Harmagong
Igor Stravinski (1882–1971), Tango


Marko Hatlak, ki ga je nemški časopis Berliner Morgenpost opisal kot ljubljenca občinstva, se na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja od leta 2000. Po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je leta 1999 nadaljeval študij koncertne harmonike v slovitem Weimarju pri prof. Ivanu Kovalu. Podiplomski študij je nadaljeval pri prof. Stefanu Hussongu v Würzburgu in ga zaključil leta 2008. Od leta 2000 nastopa kot solist, v komornih zasedbah, s simfoničnimi orkestri in z različnimi glasbenimi skupinami, z repertoarjem, ki sega od baroka in »klasike« do tanga in etno glasbe. V zadnjem času je aktiven tudi kot avtor in pevec v skupini Marko Hatlak BAND, ki izvaja pop, funk, latino in rock. Koncertiral je v Evropi in Ameriki. Sodeluje z izjemnimi glasbeniki, kot so Stefan Milenković, Tommy Emanuel, Stefan Hussong, Vlatko Stefanovski, Iztok Mlakar in drugi. Kot solist je nastopil z orkestrom Moskovke filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (pod taktirko En Shaa), Jensko filharmonijo itn. Posnel je številne samostojne albume z baročno, sodobno, popularno, etno in tango glasbo.

Eva Dolinšek je študirala čembalo na Akademiji za glasbo v Ljubljani na oddelku za staro glasbo pri prof. Egonu Mihajloviću. Zaradi izjemnih umetniških dosežkov in izkazane odličnosti magistrskega izpita je leta 2015 prejela diplomo summa cum laude. Njena aktivnost se na področju oživljanja in raziskovanja stare glasbe nadaljuje v obliki številnih solističnih in komornih koncertov v okviru abonmajev, strokovnih predavanj, pisanja strokovnih člankov. Leta 2016 je izdala svojo prvo zgoščenko z naslovom BAROK. Na International Campus Musica Udine 2016 ji je strokovna žirija podelila 1. nagrado. Na mednarodnem tekmovanju Svirel 2017 je kot solistka osvojila zlato priznanje, posebno nagrado in se uvrstila v finale – deset najboljših. Od leta 2011 je umetniški vodja baročne komorne skupine Musica nucis. Leta 2018 je postala asistentka za področje čembala na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Vstop na koncertno prizorišče je mogoč le z vstopnico, obiskovalce prosimo, da na prizorišče vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio