Nedelja
26. Januar
ob 18.00
SNG Opera in balet
Ljubljana

Gala dobrodelni koncert – Srca za hiše hospica

V nedeljo, 26. januarja 2014, ob 18. uri bodo v SNG Opera in balet Ljubljana nastopili Marko Hatlak & Funtango, Baletni ansambel SNG Opera in balet Ljubljana ter Zdravniški orkester Camerata Medica. Na odru se bodo predstavili tudi Danijel in An Černe, Goran Bojčevski, SašaPavček in učenci Waldorfske šole iz Ljubljane.

SRCE ZA HIŠE HOSPICA je obsežen vseslovenski projekt izdelovanja src, pisanja spisov in esejev, predavanj in pogovorov v knjižnicah o minevanju in smrti… Da bi vsaka družina v sloveniji razumela, kaj je hospic, da bi odpravljali strah pred smrtjo in skupaj sanjali o več hišah hospicah po različnih koncih Slovenije. SRCA ZA HIŠE HOSPICA so naše upanje za zavedanje minljivosti, zato polno, radostno bivanje in dostojanstveno odhajanje.

Gala koncert v najlepši slovenski operni hiši ostaja tradicionalen. Opogumljeni od lanskoletnega čarobnega večera gremo naprej, s strastjo, čustvi in temperamentom srčne glasbe tanga v izvedbi skupine Marko Hatlak in Funtango in vrhunskih baletnih plesalcev ljubljanske Opere. V uvodu bo nastopil Zdraviliški orkester Camerata Medica z dirigentom Francem Avsenekom.

An Černe in Danijel Černe – Mystica (Terrafolk). Mladi An je že na lanskoletnem koncertu za hospic ganil občinstvo s svojim angelskim glasom.

Saša Pavček, dramska igralka in pesnica, ki vselej zdrami z interpretacijo svoje pretanjene poezije.

Goran Bojčevski, mojstrski klarinetist, ki je na lanskoletnem koncertu navdušil v zasedbi Terrafolk, se bo tokrat predstavil v novi vlogi.

Učenci Waldorfske šole bodo s petjem prepletli himno za hiše hospica Srčna hiša avtorja Danijela Černeta.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio