Petek
15. Julij
ob 20.30
Cerkev sv. Jakoba - Ljubljana

MEŠANI PEVSKI ZBOR GEORGIA (ZDA) IN KOMORNI ZBOR KROG (Slovenija)


SPORED:

Mešani pevski zbor Georgia

Shawn Kirchner (1970): Unclouded Day  (tradicionalna), iz cikla Heavenly Home: Three American Songs

Allen Koepke (1939–2012): Wade in de Water (tradicionalna)

Robert L. Morris (1941): I Thank You, Jesus (tradicionalna)

Uroš Krek (1922–2008): Salmo XLII: Desiderium exsulis

Lou Perry (1910–2001): Who Told You (tradicionalna)

The Vagabonds: Swing Down Chariot (tradicionalna)

Stan Engebretson: Scarborough Fair (tradicionalna)

 

Komorni zbor Krog

Jacobus Gallus (1550–1591): Libertas animi cibus

Giovanni P. da Palestrina (1525–1594): O bone Jesu

Arvo Pärt (1935): Bogorodice djevo

Marij Kogoj (1892–1956): Stoji, stoji mi polje

Zdravko Švikaršič (1885–1986): So tri awbeče rdeče

Lojze Lebič (1934): Ta drumelca je zvomlana

Aldo Kumar (1954): O ljubezni in kafetu

Uroš Krek (1922–2008): Škrinja orehova


O IZVAJALCIH:

Georgia Southern Chorale je prvi zborovski ansambel iz Univerze Georga Southern. Pod vodstvom izredne profesorice za glasbo in vodjo zborovskih dejavnosti dr. Shannon Jeffreys, je zbor leta 2013 požel pomembne nagrade na mednarodnem zborovskem tekmovanju Anton Bruckner v Linzu v Avstriji, nekaj mesecev kasneje pa si je prislužil še najboljši rezultat na Sing’N’Jov mednarodnem tekmovanju in festivalu ter s tem zmagal v duhovni kategoriji.

Southern Chorale vključuje vokalno najbolj nadarjene študente, kar zagotavlja profesionalno podlago za nastopanje in izobraževanje študentov zborovske glasbe, prav tako pa tudi pomembno glasbeno izkušnjo za tiste študente univerze, ki bi želeli prepevati v elitnem ansamblu. Ansambel izvaja dela vseh stilov in obdobij, s poudarkom na a capella repertoarju ter mojstrovinah pisanih za zbor in orkester. Poleg številnih nastopov na kampusu in skupnih izvedb z drugimi zbori je Southern Chorale nastopil na konferenci Ameriškega združenja zborovskih vodij in se pravkar vrnil z nastopa na konferenci Državnega združenja za glasbeno vzgojo.

Komorni zbor KROG je leta 2005 nastal kot manjši pevski ansambel, v katerem se prepletajo glasovi mladih, a vokalno izkušenih in zborovsko prekaljenih pevcev. Od ustanovitve je zbor zamenjal že kar nekaj priznanih zborovodij, letos pa je zborovodsko paličico prevzel mednarodno priznani dirigent in profesor Milivoj Šurbek. Komorni zbor Krog se je udeležil že mnogih zborovskih tekmovanj in festivalov tako doma kot v tujini ter dosegel vidne uvrstitve in priznanja. Nazadnje je leta 2014 združil moči s tržiškim Mešanim pevskim zborom Ignacij Hladnik in na 49. Mokranjčevih dnevih v Negotinu osvojil 2. mesto in zlato plaketo.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio