Ponedeljek
20. Julij
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

GODALNI KVARTET EMONA

Tim Skalar Demšar, violina
Neža Capuder, violina
Tilen Udovič, viola
Katarina Kozjek, violončelo


Spored:

Ludwig van Beethoven (1770–1827), Godalni kvartet št. 4 v c-molu, op. 18
Edvard Grieg (1843–1907), Godalni kvartet št. 1 v g-molu, op. 27


Godalni kvartet Emona je uradno nastal septembra 2018. Pred tem so glasbeniki že sodelovali v klavirskem kvintetu s pianistom Alvinom Čućićem, pod vodstvom Mihe Haasa, kot kvartet pa se od leta 2018 izobražujejo v razredu prof. Janeza Podleska. Redno nastopajo na mnogih glasbenih večerih in festivalih, izpopolnjujejo se pri različnih profesorjih kot so Emile Cantor, Goran Bakrač in Wendy Enderle Champney. V letošnjem letu so na državnem tekmovanju TEMSIG osvojili 1. nagrado in posebno pohvalo za izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Vsi člani kvarteta se kot solisti uspešno udeležujejo domačih in tujih tekmovanj in redno sodelujejo s priznanimi orkestri in zbori v Sloveniji, med drugimi s Slovensko filharmonijo, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in SNG opero in baletom Ljubljana.

Tim Skalar Demšar je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Monike Skalar in študij nadaljeval pri prof. Janezu Podlesku. Osvojil je več nagrad, med drugim 1. nagrado na tekmovanju Svirel 2018 in bil izbran kot eden izmed “Ten of the best”. Kot solist se je predstavil z orkestri kot sta Študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani in Simfonični orkester Crescendo. Redno koncertira v Orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, Slovenski Filharmoniji, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija in v nekaterih priložnostnih orkestrih. V študijskih letih 2017/18 in 2018/19 je zasedel mesto koncertnega mojstra v Simfoničnem orkestru Akademije za glasbo v Ljubljani.

Neža Capuder študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Janeza Podleska, udeležila pa se je tudi več seminarjev in poletnih šol pri priznanih profesorjih. Nastopala je kot solistka z najstarejšim amaterskim simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik, kjer je redna članica že od leta 2010, v sezoni 2016/2017 pa je orkester vodila kot koncertna mojstrica. Redno sodeluje s profesionalnimi orkestri ter drugimi komornimi sestavi.

Tilen Udovič se je po končani nižji glasbeni šoli iz violine pri 15 letih začel posvečati še violi, v Glasbenem ateljeju Tartini pri profesorici Margareti Malej. Kmalu se je z violo udeležil tekmovanja Temsig in osvojil zlato plaketo. Trenutno obiskuje Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer že tretje leto svoje znanje izpopolnjuje pri profesorju Emilu Cantorju. Njegova strast je igra v komornih skupinah, z godalnim kvartetom Emona pa sodeluje že od začetka študija.

Katarina Kozjek je po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet v razredu Karmen Pečar Koritnik, nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Igorju Škerjancu in prof. Milošu Mlejniku, kjer je februarja 2019 z odliko zaključila magistrski študij. Kot solistka in komorna glasbenica se udeležuje številnih tekmovanj doma in v tujini. Izpopolnjuje se pri znanih violončelistih in pedagogih. Kot članica mnogih komornih zasedb sodeluje v različnih projektih, priložnostno igra s profesionalnimi, akademskimi in drugimi orkestri v Sloveniji in drugod po Evropi ter Aziji. Kot solo čelistka redno igra s Slovenskim ljudskim gledališčem Celje, Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in drugimi.


Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Vstop na koncertno prizorišče je mogoč le z vstopnico, obiskovalce prosimo, da na prizorišče vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio