Torek
08. Julij
ob 21.00
Cerkev sv. Florjana
Ljubljana

GODALNI KVARTET FURIANT (Italija, Romunija, Slovenija)

MEDNARODNI CIKLUS MLADI TALENTI

Stefano Mesaglio, violina
Vlad Popescu, violina
Gregor Hrabar, viola
Nika Švarc, violončelo

Godalni kvartet Furiant je bil ustanovljen leta 2011 v zasedbi Stefano Mesaglio (Italija), Vlad Popescu (Romunija), Gregor Hrabar (Slovenija), Nika Švarc (Slovenija). Do leta 2013 so člani kvarteta študirali na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu pod vodstvom prof. Elisabeth Fister. V januarju 2013 so bili sprejeti v program ”Chamber Studio” v Londonu, v februarju pa povabljeni na 22. Tečaj komorne glasbe na Visoki šoli za glasbo ”Hanns Eisler” v Berlinu, kjer od oktobra 2013 študirajo magistrski študij komorne glasbe v razredu prof. Eberharda Feltza.

V zadnjih dveh letih je kvartet koncertiral v Avstrji, Nemčiji, Italiji, Romuniji, Sloveniji in na Nizozemskem, kjer so nastopili na raznovrstnih glasbenih festivalih; na Festivalu Wörthersee Classics, Klassik im Burghof, v sklopu Kulturnega poletja v Šentpavlu (Avstrija), na Festivalu Stift (Nizozemska), Festivalu komorne glasbe v Čedadu (Italija), v Koncertnem ciklusu tržaškega konservatorija (Italija), v sklopu Poletne akademije za komorno glasbo v Frenswegnu, v koncertnem ciklusu Slow listening, v sklopu koncertov berlinskega Konzerthausa (Nemčija), na Mednarodnem glasbenem festivalu v Oraviţi (Romunija) in na matinejah v organizaciji avstrijskega radia ”ORF”.

V maju 2012 je kvartet dosegel drugo nagrado na Mednarodnem tekmovanju komorne glasbe v Majanu (Italija). Od februarja 2014 so člani kvarteta štipendisti organizacije ”Yehudi Menuhin Live Music Now Berlin e.V.”. Kvartet se dodatno izobražuje na mojstrskih tečajih pod vodstvom mnogih priznanih komornih glasbenikov: Eberhard Feltz, Rainer Schmidt, Michael Vogler, Gerhard Schulz, Luc-Marie Aguera, Richard Ireland, Jürgen Kussmaul, Robin Ireland, David Waterman, Ian Belton, Daniel Rowland, Stefan Metz.

Program:

Joseph Haydn: Godalni kvartet op. 76, št. 1 v G-duru
I Allegro con spirito
II Adagio sostenuto
III Menuetto. Presto
IV Allegro ma non troppo

Johannes Brahms: Godalni kvartet op. 51, št. 1 v c-molu
I Allegro
II Romanze. Poco adagio
III Allegretto molto moderato e comodo
IV Allegro

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio