Ponedeljek
23. December
ob 18.00
Grajska pristava - Ormož

BEE GEESUS in 4GIVEN

A cappella gospel zbor Bee Geesus in vokalna skupina 4Given

4Given je slovenska vokalna skupina, ki predstavlja svež val gospel glasbe pri nas. Od domačih in tujih izvajalcev črnske duhovne glasbe se je kvartet nalezel tipične izraznosti, s katero so pevci prepričljivi do te mere, da jih poznavalci postavljajo ob bok celo najimenitnejšim predstavnikom te zvrsti. Gospel standardi s skupino 4Given zazvenijo v pristni interpretaciji, ki jo zmorejo le redki. Pevci od samega začetka posegajo v aranžmaje pesmi, s čimer v njih vnašajo tudi elemente vocal play glasbe, za katero je značilno vokalno oponašanje različnih inštrumentov, dodatnih zvokov in efektov, tako da za poln in sočen zvok elektronskih sploh ne potrebujejo. Poleg pisanja priredb ustvarja skupina tudi avtorsko glasbo.

 

Člani 4Givna so z delovanjem v različnih skupinah in projektnih zasedbah pomembno prispevali k uveljavljanju in popularizaciji a cappelle pri nas, s svojim sodobnim pristopom k izvedbi črnske duhovne glasbe pa so vedno bolj iskani tudi zunaj domovine. Tako je skupina lani izvedla avstralsko turnejo, ter gostovala v Nemčiji, na Hrvaškem in v Veliki Britaniji, trenutno pa se pevci pospešeno pripravljajo za snemanje prvega albuma.

 

4Given so Kristjan Virtič, Kristijan Korat, Simon Virtič in Matej Virtič.

Dodatne informacije: www.4given.si

 

Bee Geesus je ljubljanski pevski zbor, ki druži mlade pevce iz vseh koncev domovine. Posebnost zbora Bee Geesus je predvsem v načinu izvajanja, saj gre za a cappella (izključno vokalno) glasbo. Vsi glasbeni elementi so torej ustvarjeni vokalno, v živo, brez kakršnihkoli efektov in dodatnih elektronskih pomagal. Celo bobni, bas, razni posebni efekti so povzročeni izključno z usti in izjemoma z drugimi deli anatomije članov zbora. Tako se je zbor približal tradicionalnemu izvajanju afriške in afro-ameriške čaščenjske glasbe.

Vstop prost!

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio